En Sıcak Konular

Binlerce kişi Berkin Elvan'ı uğurluyor

12 Mart 2014 12:33 tsi
Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak üzere binlerce kişi Okmeydanı'ndaki cemevine akın etti.

Berkin Elvan 269 süren hayat mücadelesine dün sabah saatlerinde yenik düşmüştü. Cenazesi Okmeydanı'ndaki cemevine getirilen Berkin için dün yurt çapında eylemler meydana gelmişti. Bugün de cenaze töreninin düzenleneceği Okmeydanı'ndaki cemevine çok sayıda kişi gelmeye başladı. Cemevinin önü tamamen dolarken, çok sayıda vatandaşın yollara düştüğü görüldü

Bu arada cenaze sebebiyle Okmeydanı ve çevresindeki esnafın kepenk kapattığı ve Okmeydanı'nın bazı ara sokaklarında barikatlar kurulduğu gözlendi.

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı. Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.

Ankara'da Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin'in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

102 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve akşam saatlerinde ise polisle çatışmaya dönüşen protestolarda, 102 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı öğrenildi.

Başına biber gazı fişeği kapsülü isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan'ın 269 gün süren yaşam savaşını kaybetmesinin ardından kentte önce liselerde ardından da üniversitelerde protesto gösterileri düzenlendi. Akşam saatlerinde sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla sayıları 10 bini bulan kalabalığa polis müdahale etti.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Sokak aralarında yaşanan çatışmaların ardından 102 kişi gözaltına alındı. Geceyi Emniyet'te geçiren protestocular, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne götürülerek, buradaki adli tabip tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındakilerin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı belirtildi.

(AJANSLAR)

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs