En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz'dan ''Berkin Elvan'' açıklaması

12 Mart 2014 11:32 tsi
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Berkin Elvan'a yapılanlar bir yanlış. Allah ailesine sabır versin. Hiçbir şekilde tasvip edebilmek mümkün değil" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Aziziye Kışlası'nı ziyaret etti.
 
Yılmaz, burada gazetecilerin Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili sorusuna, üzüntülü olduğunu belirterek, "Allah mekanını cennet etsin. Çok yanlış yani. Berkin Elvan'a yapılanlar bir yanlış" şeklinde cevap verdi.
 
Yılmaz, "Allah ailesine sabır versin. Hiçbir şekilde tasvip edebilmek mümkün değil. İlke bazında hareket etmek lazım. Kendi nefsine ne istiyorsan, başkaları için de onu iste. Benimde 14 yasında çocuğum var yani dolayısıyla hiç yapılacak bir şey mi. Allah sabırlar versin" dedi.
 
Elvan: Ölüm hadisesi son derece üzücü
 
Konya- Karaman Hızlı Tren Projesi'nin temel atma töreni için, basın mensuplarıyla trenle Konya'dan Karaman'a hareket eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Elvan, bir gazetecinin, Berkin Elvan'ın ölümü ve sonrasında yaşanan protestolara ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:
 
"Berkin Elvan'ın ölüm hadisesi son derece üzücü. Gerçekten biz de bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi, hele hele seçim öncesi bir siyasi araç haline getirilmeye çalışılması son derece yanlış. Biz her türlü görüş, düşünce içinde, kim olursa olsun, onların görüşlerine, düşüncelerine saygılıyız. Elbette bizleri de eleştirecekler. Ancak bunu bir sokak kavgasına dönüştürmek, kamu araçlarını yakmak, yıkmak, kamu ve özel kesime ait binaları tahrip etmek hiçbir demokratik ülkede kabul edilecek bir husus değildir. Demokrasilerde araç yakarak, binaları tahrip ederek, demokratik bir takım ilişkiler söz konusu olamaz. Elbette eleştiri konusu varsa onlar eleştirilir. Birincisi; bunlar siyasi malzeme yapılmamalıdır. İkincisi de; herkesin kanunlara, kurallara, yasalara uygun hareket etmesi gerekir. Bu konuda gereken hassasiyetin, hele hele seçim öncesi gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum."

aa

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs