En Sıcak Konular

Fethullah Gülen araştırmasının altındaki imza kimin?

12 Mart 2014 09:30 tsi
Fethullah Gülen araştırmasının altındaki imza kimin? ''Gülen grubunun bugün kapı kapı gezip oy istediği CHP'nin verdiği araştırma önergesinin akıbeti ne oluyor?..''

CHP'nin Meclis Araştırma Önergesi 9 Mart 2005 tarihini taşıyor.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve 69 arkadaşının imzasını taşıyan önergede, 'Kamuoyunda Fethullah Gülen okulları diye bilinen bu okullar, dershaneler ve yurtlarla ilgili Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 104 ve 105. maddelerine göre Meclis araştırması açılmasını saygıyla sunarız' deniliyor.

Gazalcı'nın önergesinde bir ibare dikkati çekiyor. 'Ankara'da 2001 yılında Fethullah Gülen hakkında 'laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak' gerekçesiyle bir dava açılmıştır. Bu dava 4616 Sayılı Şartlı Salıvermeye, Ceza ve Davaların Ertelenmesine Dair Yasa çıkınca 5 yıl ertelenmiştir' diyor.

Önce sondan başlayayım. Fethullah Gülen'le ilgili cezai takibat ne zaman kaldırıldı.

CHP'li Gazalcı'nın 2005 tarihinde verdiği önergeye bakılırsa o tarihte kaldırılmamış. Şimdi bu sorunun çengelini açık olarak bırakıp yukarıdaki araştırma önergesine dönmek istiyorum.

CHP'nin önergesinde dikkat çekici bir isim daha yer alıyor. İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu.

İsim benzerliği yok. Bu kişi bugün cemaatin başarılı olması için ter döktüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Gülen grubunun bugün kapı kapı gezip oy istediği CHP'nin verdiği araştırma önergesinin akıbeti ne oluyor? Beddua ettikleri, seçimlerde başarısız olması için çalıştıkları AK Parti oylarıyla reddediliyor.

Araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında kürsüye çıkan CHP sözcüleri cemaate o kadar ağır sözlerle saldırıyorlar ki, onlara karşı cemaati savunan ise AK Parti milletvekilleri oluyor.

Şimdi ucunu açık bıraktığım sorunun cevabına dönüyorum.

Evet Fethullah Gülen, bugün beddua ettiği AK Parti'nin 5 Mayıs 2006 tarihinde terörün tanımını değiştirdiği yasa kapsamında 2006 yılında davalardan kurtuluyor.

12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'e methiyeler dizin, 28 Şubat hükümetlerini kuran Ecevit'e dua edin ama Erdoğan'a beddua... Öyle mi?

Bugün cemaatin başarılı olması için bayrağını salladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sadece Fethullah Gülen ve okullarıyla problemli değilmiş. Kılıçdaroğlu'nun asıl derdinin, Nur hizmetlerinin esasını oluşturan ve Bediüzzaman Said Nursi tarafından hazırlanan Kur'an tefsiri Risale-i Nurlar olduğu anlaşılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu 23 Ağustos 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde ise şöyle diyor:

1-Milli Eğitim Bakanlığı'nca orta öğretim kurumlarına, 'Risale' adlı bir ders konmuş mudur?

2- İstanbul Bahçelievler Fatih Koleji'nde her gün -Cumartesi ve Pazar günleri de dahil- risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?

Abdülkadir Selvi / Yeni Şafak (ilgili kısım)



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs