En Sıcak Konular

Ankara ve İstanbul'da polis müdahalesi

12 Mart 2014 08:25 tsi
Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek için Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplanan gruplara polis müdahale etti.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Ankara'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen protestolar sona erdi.
 
Kızılay Güvenpark'ta toplanan eylemcilere polis, akşam saatlerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerin ara sokaklara dağılması ve barikatlar kurarak yolları kapatması üzerine polisin müdahalesi aralıklarla sürdü. Bu arada göstericiler, polise taş ve havai fişek attı.
 
Kızılay Meydanı, Ziya Gökalp Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Libya Caddesi, Kennedy Caddesi, Tunus Caddesi gibi Ankara'nın ana arterlerinde çöp konteynerleriyle barikat kuran göstericiler geç saatlere kadar eylemlerini sürdürdü.
 
Ankara'da saat 22.00 sularında başlayan kar yağışının da etkisiyle eylemler sona erdi.
 
Olaylar sırasında gözaltına alınan 51 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Gazdan etkilenen bazı eylemciler ve vatandaşlar da hastanelerde tedavi altına alındı.
 
İstanbul'da polis müdahalesi
 
İstanbul'un farklı bölgelerinde toplanan gruplar Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ediyor.
 
Polis, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba, İstiklal Caddesi üzerinde müdahale etti.
 
Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba, İstiklal Caddesi üzerinde müdahale eden çevik kuvvet ekibinden bir polis memuru, göstericilerin attığı taşın bacağına isabet etmesi üzerine hafif şekilde yaralandı.
 
Göstericilerden bazıları polislere taş ve bilye atarken, bazı göstericilerin ve yoldan geçen bazı vatandaşlar da buna engel olmaya çalıştığı görüldü. Bu kişiler "hedefimiz polis olmamalı" şeklinde uyarılarda bulunarak, eylemcileri sakin olmaya davet etti.
 
Zaman zaman ara sokaklarda müdahaleler devam ederken, eylemciler İstiklal Caddesi üzerinde faklı noktalarda toplanarak slogan atmaya devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle İstiklal Caddesi'ndeki bir çok dükkanın kepenklerini kapattığı görüldü.
 
Beşiktaş'ta toplanan bir grup ise Teşvikiye ve Nişantaşı üzerinden Osmanbey'e çıkarak Taksim'e yürümek istedi. Grubun Taksim'e çıkmasına izin vermeyen polisin, eylemcilere Pangaltı'nda müdahale etmesi üzerine, gruptakiler Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli yönüne doğru geri çekildi. Geri çekilme sırasında eylemcilerin bir kaç dükkana zarar verdiği ve bazı siyasi partilerin seçim afişlerini yaktıkları görüldü.
 
Öte yandan Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde bir araya gelen yakınlarının bekleyişi sürerken, Halıcıoğlu Yanyolu Caddesinde slogan atarak toplanan grup, caddeyi kısa süre trafiğe kapattı.
 
Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi oldukları belirtilen bir grup Elmadağ'da bir araya gelerek Taksim'e yürümek istedi. Polis, geçişine izin vermediği grubun önünü TOMA ile kapattı. Yaşananlar üzerine gruptan bazılarının ellerini havaya kaldırarak, üzerlerinde taş ve sopa olmadığını polis yetkilisine gösterdiği görüldü. Gruptakiler Taksim'e geçmek istediklerini, hiç bir şekilde polise ve çevreye zarar vermeyeceklerini söylediler. Grubun geçmesine izin vermeyen polis, eylemcilere müdahale etti.
 
Öte yandan Beşiktaş çarşı içerisinde toplanan bir grup da ateş yakarak protesto eylemi yaptı.
 
Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanarak eylem yapan gruba da polis müdahale etti.
 
İzmir'de 43 kişi gözaltına alındı
 
İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti.
 
Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetmesi üzerine, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan ve aralarında bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Hükümet istifa" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.
 
Yürüyüş sırasında caddede asılı AK Parti flamalarını söküp ateşe veren gruptakilere, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü önüne geldiklerinde Cumhuriyet Meydanı girişini tutan polis ekipleri, önce TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ardından biber gazıyla müdahale etti.
 
Müdahalenin ardından gruptakiler, polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.
 
Reklam panolarına zarar veren bazı göstericiler, park halindeki otomobilleri cadde ortasında çekerek barikat kurdu.
 
Bir göstericinin karnına gaz fişeği kapsülünün isabet etmesi üzerine alana ambulans çağrıldı. Eyleme katılan bazı siyasi partilerin belediye başkan adaylarının da gazdan etkilendiği görüldü.
 
Alsancak semtinde akşam saatlerinde başlayan protestolar sona erdi.
 
Polisin, tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttığı göstericilerden 43'ünün gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Diğer iller
 
Eskişehir'de protesto yapan ve yolu trafiğe kapatan gruba, polis müdahale etti.
 
Çankırı, Denizli, Zonguldak, Kocaeli, Samsun, Adana, Konya, Çanakkale, Aydın, Uşak, Elazığ, Mersin, Bilecik, Bartın, Edirne, Tunceli, Bolu, Kırklareli, Gaziantep, Muğla ve Batman'da da çeşitli protesto eylemleri yapıldı.
 
Berkin Elvan için Antalya, Kocaeli, Adana, Karabük ve Bursa'da düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

aa


Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs