En Sıcak Konular

Eski tüfek emniyetçinin ünlü politikacı kehaneti!

21 Ağustos 2007 14:25 tsi
Eski tüfek emniyetçinin ünlü politikacı kehaneti! İstanbul'un efsanevi Emniyet Müdürlerinden Şükrü Balcı’nın 24 yıl önce söylediği bir söz, Emniyet camiasında son günlerde yeniden konuşulur oldu. Balcı'nın tavsiyelerde bulunduğu genç yardımcısı ve onun siyasal geleceği hakkında tahminleri şok ede

 

1972 yılından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrılıp ABD’ye tayin edilinceye kadar İstanbul’da çeşitli kademelerde görev yapan ve İstanbul Emniyeti’nde derin izler bırakan Şükrü Balcı’nın bir yardımcısına söylediği söz, belki de gerçekleşebilecek bir kehanete dönüşmek üzere.

Konuyu bilen üst düzeyden emekli bazı Emniyet mensuplarının aktardıkları anekdot şöyle;

İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı, 1983 yılında bu görevinden ayrılmak üzeredir. Bir gün, bütün yardımcılarını bir araya toplayarak odasında sohbet etmek ister. Genç ve hırslı yardımcılarını yanına çağırır. Sohbetin bir yerinde Balcı, yardımcılarına son nasihatlerini vermeye başlar. Sırayla “Sen şöyle bir yapıya sahipsin, şunlara dikkat etmelisin”, “Sen fazla fevrisin. Bu gidişle başını belaya sokacaksın. Dikkat edersen emniyet müdürü olabilirsin”, “Sen şu şu alışkanlıklarına çeki düzen verirsen geleceğin parlak” diye yardımcılarına nasihatlerde bulunur. Gelecekte gelebilecekleri makamlar hakkında tahminlerde bulunur.

Şükrü Balcı, sıra diğer bir yardımcısına geldiğinde ise oradakilerin hiç unutmayacağı şu sözleri söyler: “Sen çok hırslı ve zeki bir çocuksun. Günün birinde Başbakan bile olabilirsin. Ama sonun cezaevi olacaktır. Bu yüzden görevlerin sırasında çok dikkatli ol. Vatan hizmeti ağır vebal taşır”

Şükrü Balcı’nın bu sözleri söylediği sırada herkes bu yardımcısına bakakalır. Sözlerin muhatabı olan genç emniyetçi de bu sözler karşısında kızarıp bozarmıştır.


Balcı’nın bu sözleri söylediği isim kimdi dersiniz?

Mehmet Ağar.

Balcı’nın bu sözleri söylediği sırada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü olan Mehmet Ağar, 11 yıl aradan sonra Susurluk davası ile ilgili olarak yeniden yargı önüne çıkmak üzere.

Tam da bu aşamada Şükrü Balcı’nın vaktiyle söylediği bu sözlerin tanığı olan, onların anlatımıyla bu konudan haberdar olan emniyetçiler, aralarında bu kehanet gibi sözleri konuşuyorlar.

Şükrü Balcı Kimdir?

Çiftçi bir ailenin oğlu olarak 1929 yılında Sivas – Divriği’de doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra, 1950 yılında Polis Kolejinden mezun olarak, Polis Akademisine girdi. Aynı yıllarda Ankara Hukuk Fakültesine de devam ederek 1954’de hem Polis Akademisinden, hem de Hukuk fakültesinden mezun oldu ve Emniyet Genel Müdürlüğün’ de Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

1955 yılında atandığı İstanbul Beyoğlu Komiserliğinde görevli iken askerlik hizmetini ifa etti. 1958 yılında terfi ederek Aydın İlinde Başkomiser olarak göreve başladı. 1959 yılında üç senede Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 1960 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 1961-63 yılları arasında Ankara Trafik Şube Müdürlüğü görevinde bulundu.

1963 yılında İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’nden sonra 1966 yılında II. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Sakarya iline atandı. 1969 yılında İstanbul Valiliği emrinde, 1970 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminalistik uzmanlığından sonra, aynı yıl Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 1971 yılında Polis Müfettişliği, 1972-75 yıllarında İstanbul Siyasi Şube Müdürlüğü, 1975 yılında Giresun Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra. 1977 yılında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına, 12.12.1978 tarihinde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine başlamıştır.

1980 yılında Vali kadrosuna atanarak, 22.08.1983 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrılarak Dışişleri Bakanlığı kadrosuna geçmiş ve uzman müşavir olarak Vashington Büyükelçiliğimize atanmıştır. 1984 yılında yurda dönmüş, 1990 yılında tekrar Vashington Büyükelçiliğinde görevlendirilmiştir.

Meslek hayatı boyunca kadro hizmetlerinin yanında, yabancı dilini geliştirmek amacıyla, George Tovn Üniversitesi dil kursuna, Avusturya İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Trafik konulu sempozyuma katılmış, Amerika Birleşik Devletleri Polis Teşkilatlarında müşahede ve tetkiklerde, Tokyo ve Hong Kong ile Paris’te Trafik konulu incelemelerde bulunarak teşkilatımıza uyarladıkları bilgi ve görgüleri ile başarılı hizmetler vermiştir.

Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü, Polis Hastanesi, Halkalı ve Ayazağa lojman inşaatları gibi 46 yatırım projesi ile de bu gün anılacak birçok eser bırakmıştır.

cafesiyaset.com



Bu haber 1,650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs