En Sıcak Konular

CHP'den su için araştırma istemi

20 Ağustos 2007 21:10 tsi
CHP, Trakya'daki su kaynaklarının tespit edilmesi ve ileride karşılaşılacak su kıtlığına karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Kırklareli milletvekilleri Tansel Barış, Turgut Dibek ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, küresel ısınmanın etkilerine yer verildikten sonra, bugün petrol denince ne anlaşılıyorsa, suyun da aynı anlamı ifade ettiği kaydedildi.

Ülkelerin, ulusal politikalarını belirlerken dikkate almaları gereken önemli unsurların başında artık suyun da yer aldığı belirtilen önergede, şu görüşlere yer verildi:

"Ülkemizde su kaynaklarının potansiyeli, kişi başına ortalama 3690 m3/yıldır. Su potansiyeli bakımından zengin görünmemize karşın nüfus artışı, kentleşme, sanayileşmenin getirdiği kirlilik, küresel ısınma ve
bilinçsiz kullanma, su kaynaklarımızın hızla yok olmasına neden olmaktadır. Dünyada bugün kişi başına ortalama fiili su tüketimi 7600 m3/yıl, ülkemizde ise kişi başına ortalama fiili su tüketimi 1700 m3/yıldır. Bu iki rakamı karşılaştırdığımızda, kişi başına kullanılan suyun ne kadar düşük olduğunu görmekteyiz. Bu durum da ülkemizin su zengini ülkeler arasında yer almadığını ortaya çıkmaktadır.

Bu durumda zaten kıt olan su kaynaklarımızın, bir de küresel ısınma, sanayi kirliliği, bilinçsiz kullanma sonucu, çok yakın bir tarihte su kıtlığıyla karşı karşıya kalacağımızın işaretlerini verdiğini görmemek imkansızdır."

Önergede, Trakya'daki nüfus artışı da göz Önüne alınarak, su kaynakları potansiyelinin tespit edilmesi, bu kaynakların korunması, ileride karşılaşılacak su kıtlığına karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve uygulamaya konulması ile karşılaşılacak sorunların çözümlenmesi için meclis araştırması açılması istendi.

spothaber



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs