En Sıcak Konular

Almanya’da tarihi buluşma

3 Şubat 2014 22:20 tsi
Almanya’da tarihi buluşma Almanya’ya giden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bu ülkenin ilk Türk bakanı olan Aydan Özoğuz ile bir araya geldi.

Almanya'da bir ilk yaşandı. Türkiye'den giden bir heyet, Türk bakanla görüştü.

Ülkede temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile Başbakanlık binasındaki makamında bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Başbakan Yardımcısı İşler, göreve geldikten sonra ilk Almanya ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, "İlk defa bir Alman yetkilisiyle Türkçe konuşarak, verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanımızın yeni görevini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Türkçesi çok akıcı" diye konuştu.

Özoğuz ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen İşler, "Kurumlarımız arasında yakın bir işbirliği sağlanması konusunda mutabık kaldık. Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyoruz. Diyalog kapılarının açık kalmasının yerinde olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Emrullah İşler, şöyle devam etti: "Burada kurulan yeni hükümetin çifte vatandaşlıkla ilgili 'opsiyon seçeneğini' kaldırılacağına dair bir taahhüdü var. Bunu olumlu bulduğumuzu kendisine ifade ettim ama bunu yeterli bulmuyoruz. Burada doğmadığı halde uzun yıllardan beri Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın da çifte vatandaşlıktan yararlanmasının isabetli ve demokratik bir hak olacağını ifade ettim. Bu konuda da önümüzdeki yıllarda olumlu gelişmeler olacaktır. Ailelerinden alınan çocuklar ve gençlik daireleri meselesi gibi konuları da teker teker ele aldık. Bu sorunların yakinen takip edilmesinin yerinde olacağını konuştuk ve mutabık kaldık. Kendisini Türkiye'de ağırlamak isteriz."

Türk vatandaşlarının seçimlerde oy kullanmasına yönelik süreçle alakalı bir soru üzerine İşler, "Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde oy kullanmaları konusunda bir yasa çıkarttık. Bu yasa gereğince vatandaşlarımız artık Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve genel seçimler ile referandumlarda oy kullanabilecekler" dedi. 

AA



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,300 µs