En Sıcak Konular

Mansur Yavaş da o sözleri için çark etti

3 Şubat 2014 11:10 tsi
80'li yıllarda sol kesime ağır eleştirilerde bulunan Mansur Yavaş, 'Gençtik, şimdi olgunlaştık' diye ifade etti.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP'ye geçmesinin ardından, ortaya çıkarılan, sol kesimle ilgili sert eleştirilerinin yer aldığı ses kayıtlarıyla ilgili, "Gençtik, şimdi olgunlaştık" dedi.

NEDEN CHP?

CHP'nin yerel seçimlerde sağdan transfer edilen isimlerinden olan ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş'ın aday ilan edildikten sonra CHP örgütleriyle çeşitli toplantılarda bir araya geldiği kaydedildi. Buluşmalarda CHP örgütleri ile tanışan Mansur Yavaş'a Deniz Gezmiş'e "katil" dediği, solu eleştirdiği 80'li yılların sonu 90'lı yılların başındaki çeşitli konuşmaları hatırlatıldı. Yavaş'a en çok "Eski MHP'li olarak CHP'de siyaseti niye tercih ettiniz?" sorusu yöneltildi. CHP'lilerden gelen sorulara samimi cevaplar veren Yavaş'ın basına da yansıyan ses kayıtlarına ilişkin, "Gençtik, öyle şeyler söyledik. Şimdi olgunlaştık. Artık daha bütünleştirici, birleştirici siyaset yapmanın gerekliliğine inanıyoruz" diyerek özeleştiri yaptığı ifade edildi. Yavaş, "Neden CHP'de siyaset" sorusuna da, "Melih Gökçek devrine son vermek için" yanıtı verdi.

YAVAŞ NEDEN TERCİH EDİLDİ?

Mansur Yavaş'ın partiye katıldığı ilk günlerde örgüt içinde ve Aleviler arasında CHP yönetimine sert eleştiriler getirilirken, yapılan bu toplantılar ve örgütün çalışmasıyla sözkonusu eleştirilere cevap verildi.

Öte yandan parti yöneticilerine ve milletvekillerine Ankara'nın yanı sıra, Anadolu'daki Alevi köylerinden, hatta Alevi nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinden de, Yavaş başta olmak üzere partinin eski MHP'li isimleri aday yapma tercihinin gerekçeleri soruldu. Bu durumdan rahatsızlığını ileten seçmenlere, parti kurmaylarının ise, "Yavaş tercihi, AKP'ye ve 20 yıldır Ankara'yı yöneten Melih Gökçek'e karşı bir gerekliliktir" dediği kaydedildi.

Vatan

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs