En Sıcak Konular

'TSK'nın başvurusunun hükümetle ilgisi yok'

3 Ocak 2014 18:33 tsi
'TSK'nın başvurusunun hükümetle ilgisi yok' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay'ın Balyoz ve Ergenekon'la ilgili suç duyurusuna ilişkin, ''TSK suç duyurusunu kendi kurumsal kimliği çerçevesinde yapmıştır. Bunun hükümetle, Başbakanımızla ilgisi yok'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''TSK suç duyurusunu kendi kurumsal kimliği çerçevesinde yapmıştır. Bunun hükümetle, Başbakanımızla ilgili yok. Yargıya intikal etmiş süreçte yorum yapmamız doğru değil.

HSYK'nın bildiri yayımlaması manidar. Mesela Adliye Sarayı önünde bildiri dağıtmak da son derece manidar. Bunlar Türkiye'de yargının bağımsızlığı algısını zedeleyen algılar şeklinde oldu. Uzun süre dinlemeler bunlara rağmen bir takım mercilerin harekete geçmemiş olması. Türkiye bu olaylardan yuvarlak olarak söylüyorum 105 milyar dolar kaybetti.

Halk Bankası Avrupa'nın sayılı bankaları arasında. Operasyon neden Halk Bankası üzerinden yapılıyor? Borçlanma faizler yüzde 10'un üzerine çıktı. Yolsuzlukların üzerine sonsuza kadar gidelim. Bu insanlar 14-15 ay önce dinlenmişse niye bunlara yanlış yapmadan önce müdahalede bulunulmadı?

Bütün bu toz bulutu içerisinde en olumlu taraf Türkiye'nin makro ekonomisi sağlam. Bu makro dengeleri mikro başarılarla taçlandırmalıyız. Markaları olan bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Yeter ki puslu havadan arınıp ileriye iyimser bakalım. Bu günler gelir geçer.

HSYK'NIN YAPISI DEĞİŞİR Mİ?

Yargı sistemi içinde millet yok. Yargı da millete hesap verebilsin. Yürütme, yasama ve yargı birbirinden bağımsız olacak tamam ama bütün bu erklerde millet denetleyici olacak. Ama milletin seçme denetleme fonksiyonu yok. Yargının mutlaka milletin denetimi ve kontrolünde olması lazım. Bu mekanizmalar geliştirilebilir konuşmak lazım.

'REFORM SÜRECİNE SAHİP ÇIKMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ'

Millet AK Parti'ye diyor ki 'Siz yeni Türkiye'yi inşa edecek her türlü yetkiye sahipsiniz.' Bu hükümetin önünü kesecek olan tek şey reformlardan geri kalmasıdır. Birincisi Türkiye yeni bir Anayasa yapmak mecburiyetindedir. İkincisi Türkiye içeride toplumsal bütünlüğünü sağlamak zorunda. Üçüncüsü de Türkiye'nin çokça üreten ihracat yapan bir ülke haline gelmesidir.''

ntvmsnbc

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs