En Sıcak Konular

"Mekke'nin Fethi" kutlandı

31 Aralık 2013 22:12 tsi
Birlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği etkinliklerle, Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü kutlandı.

Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Birlik Vakfı tarafından program düzenlendi. Çemberlitaş'taki Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Yaşar Ayyıldız, Fetih Suresi'ni okudu. Ardından kürsüye çıkan şair ve yazar İsmail Acarkan ise "Mekke'nin Fethi" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından katılımcılar arasında din, tarih ve genel kültür sorularından oluşan bilgi yarışması düzenlendi.

AGD İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi’nin 1383. Yıl dönümü kutlamaları Kasımpaşa Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını AGD Beyoğlu Şube Başkanı Zeynel Uludağ yaptı. Uludağ konuşmasında Mekke’nin fethine dikkat çekerek yılbaşı kutlamalarını eleştirdi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan programda İstanbul mehteran konseri ile Adil Avaz ve Ufuk Akın da ezgiler seslendirdi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı programda kum sanatı ressamı Ramazan Yumrutepe de Mekke’nin fethini, hazırladığı kaligrafi ile anlattı. Programın sonunda ise hediye çekilişi yapıldı.

AGD ayrıca, Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 600 noktada düzenlediği programlarla Mekke’nin fethini kutladı. İstanbul'un 32 ilçesinde de aynı saatlerde program düzenlendi.

AGD, Beşiktaş’ta ilk defa bu yıl Mekke'nin fethini kutlama programı düzenledi. Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen programda, Hafız Halil Necipoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Doç Dr. Halil İbrahim Kutlay, konuyla ilgili konuşma yaptı.

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,412 µs