En Sıcak Konular

Gazze için ilaç kampanyası

31 Aralık 2013 15:57 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu işbirliği ile Gazze için ilaç kampanyası başlatıldı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu, Gazze'ye ulaştırılmak üzere ilaç alımı için "Gazze'ye İlaç Ol" adlı yardım kampanyası başlattı.

Vakfın Fatih'teki genel merkezinde kampanyanın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'de, Mısır'da ve Suriye'de gözyaşı olduğunu, buraların gözlerini umutla Türkiye'ye diktiğini söyledi.

Mevcut durumun, Türkiye'nin buralara sahip çıkmasını gerektirdiğini belirten Yıldırım, ülkedeki iradenin güçlü bir şekilde bu bölgelere yardım etmek ve sahip çıkmak istediğini kaydetti. Yıldırım, "Ancak İslam coğrafyasına saldıran siyonizm ve Neoconlar, Mısır'da yaptıklarını Türkiye'de de yapmak istiyor" dedi.  

Yıldırım, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın "İHH'yı büyük bir tehdit olarak görüyoruz" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ahlaksızsın da ondan. Eğer sen, katil, zalim, Mavi Marmara'ya saldıran Liberman olarak Gazze'de yaşasan, abluka altında olsan senin çocuklarına, eşine, annene ilaç veririz. Ama sen ahlaksızsın. Hitler nasıl Almanya'da soykırım yaptıysa sen de bağlı olduğun kabine de Gazze'de soykırım işliyor. Savaşta bile çocuklara, yaralılara ilaç verilmez mi?"

"FİLİSTİN'İN YANINDA YER ALAN HERKES BÜYÜYECEK"

Yıldırım, İsrail'in Gazze'deki faaliyetlerine ve zulmüne sessiz kaldığını savunduğu bazı İslam ülkelerinin liderlerini de eleştirerek, "İsteseler İsrail'e baskı yapabilirler ama yapmıyorlar. Filistin davası öyle bir dava ki Filistin'in yanında yer alan herkes büyüyecek. Bu davaya destek verenler en büyük güç olan Allah'ın yardımını alacak. Bugünler geçecek. Mısır'da da Filistin'de de Suriye'de de özgürlük olacak. Özgürlüğe katkıda bulunanlar tarihe 'gerçek lider' olarak geçecek" diye konuştu.

İsrail hükümetine, Gazze'ye ilaç ve diğer yardımların girişinin engellenmemesi konusunda çağrıda bulunan Yıldırım, bölgede yaşanan ilaç sıkıntısına da dikkati çekti.

Yıldırım, nakdi yardım kampanyası başlattıklarını, bağışlarla ilaç alarak Gazze'ye ulaştıracaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Alınan ilaçlar yurt dışından veya yurt içinden Gazze'ye ulaştırılacak. İHH olarak bugüne kadar yaptıklarımızı biliyorsunuz. 'İsrail'den izin alarak ulaştırıyoruz' diyenler yalan söylüyor. Çocuklarınıza ilaç alırken bir ilaç parasını da Gazzeli çocuklar için bağışlayın. İlaçları Gazze'ye ulaştırdığımıza dair bütün bilgileri basınla paylaşacağız. Hatta gelmek isteyen basın mensuplarını, öyle bir şansımız olursa götüreceğiz."

"GAZZE'DEKİ DRAMA SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Filistin Öğrenci Platformu Başkanı Kerim Alastal, Gazze'de ablukanın devam ettiğini dile getirerek, 180 gündür buraya ulaşan sınırların kapalı olduğunu, bölgeye günlük 6 saat elektrik verildiğini anlattı.

Alastal, insani yardımın ulaştırılamadığını belirttiği Gazze'de ağırlıkla havadan ve karadan bombalamanın devam ettiğini, bölgenin en büyük sıkıntılarından birinin ilaç eksikliği olduğunu kaydetti.  

"Gerek hastanelerde gerekse eczanelerde ihtiyaç duyulan ilaçların yüzde 65'inden fazlası tükendi" diyen Alastal, 3 ay sürecek bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Gazze'deki drama seyirci kalamayacaklarını vurgulayan Alastal, "Kara sınırları kapalı olduğu için başka yollarla bu ilaçları götüreceğiz. Bu kampanyanın bütün detaylarını, hangi ilaçları alacağımızı, nereden nasıl götüreceğimizi önümüzdeki günlerde bildireceğiz. 1 milyondan fazla insanın mağdur olduğu Gazze halkının mağduriyetini gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

KAMPANYAYA KATILIM

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu işbirliğinde düzenlenen "Gazze'ye İlaç Ol" yardım kampanyasına, vakfın banka hesapları ve kurumsal ekranı aracılığıyla bağış yapılabilecek.

Vatandaşlar ayrıca cep telefonlarından "GAZZE ILAC" yazıp 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabilecek.

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs