En Sıcak Konular

Aydın: Hedef sadece AK Parti değil

31 Aralık 2013 12:04 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 17 Aralık operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yayınladığı bildirinin hukuksuz olduğunu ifade ederek, "Yok hükmündedir, siyasidir. Eğer siyaset yapıyorlarsa hukuk cübbesini çıkarsınlar, gitsinler siyaset yapsınlar"dedi.

Aydın, AA muhabirine, İstanbul merkezli operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, Türkiye'nin büyümesinden, kalkınmasından, huzur vebarış içerisinde kardeşlik ortamında yürümesinden rahatsız olan güçler bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin muazzam bir sıçrama yakaladığını, İslam coğrafyasında, bölgesinde küresel bir aktör ve model ülke haline geldiğini ifade eden Aydın, ülkenin menfaatine olan bu durumların birtakım yerleri harekete geçirdiğini söyledi.

Bazı ülkelerin ister istemez Türkiye'nin bu gelişiminden, ivme kazanmasından, huzur ortamı içerisinde büyümesinden rahatsız olduğunu savunan Aydın, "İçeriden milli iradeden, sandıktan, seçimden umudunu kesenlerle birlikte maalesef sandık dışı yöntemlere girişmeye başladılar" diye konuştu.

"Yargının vereceği karara herkes saygı gösterir"

Daha önce de buna benzer süreçleri yaşadıklarının altını çizen Aydın,Danıştay saldırısı ile parti kapatma davasını anımsattı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de bir kriz yaşandığını belirten Aydın, "Bu ülke bir 367 hukuk garabetini yaşamıştı, Ergenekon, Balyoz, e-bildiriler yaşamıştı" dedi.

Geçmişten bu yana AK Parti, hükümet aleyhine çok ciddi girişimler yapıldığını, bu son operasyonun da bunlardan biri olduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Özellikle son bir yılda Gezi'de yapılanlara, bu son operasyonla yapılanlara baktığınızdasadece hedef AK Parti değil, hedef Türkiye. Hedef ülkemizin, milletimizin geleceği. Bu, milletimizin geleceğini çalmaya yönelik bir operasyondur. Tabii ki yargı bağımsızlığı vardır. Yargı birtakım soruşturmalar yapar, bu soruşturmaların neticesinde tabii ki hukuk kendi işini yapacak.

 Ama hukukçular da hukuka sadık kalmak zorundalar. En çok hukuka bağlı kalmak zorunda olanlar hukukçulardır. Hepimizin hukuka bağlı kalması lazım. Soruşturmanın gizliliğivar, bu ihlal edilmesin. Masumiyet karinesi var, sonuçlanıncayakadar insanlar olumsuz bir algıyla peşinen hükümlü sayılmasın, mahkum edilmesin. Soruşturma yürütülsün, dava açılsın netice itibariyle zaten yargının vereceği karara herkes saygı gösterir."

"HSYK'nin bildirisi yok hükmündedir"

HSYK'nin hukuksuz bir bildiri yayınladığını öne süren Aydın, bunun yok hükmünde bir bildiri olduğunu söyledi.

Bildiriyi "siyasi" olarak niteleyen Aydın, "Eğer siyaset yapıyorlarsa, siyasetçiler gibi hukuk cübbesini çıkarsınlar, gitsinler siyaset yapsınlar" dedi.

Kurulun görevlerinin belli olduğuna işaret eden Aydın, şunları söyledi:

"HSYK yangından mal kaçırır gibi, başkanı konumunda olan Adalet Bakanı'ndan habersiz bir şekilde... HSYK, Danıştay'da görülmekte olan bir davahalihazırda devam ederken nasıl böyle bir karar alabilir Yargıyı etkilemeye yönelik böyle bir bildiriyi nasıl yayınlayabilir Bu akıl alır gibi değil.

Yani 3 farklı, birbirinden bağımsız olayın bir araya getirilip, 1.5yılı aşkın bir süre bir soruşturma yapıp seçim arifesinden bunların birleştirilmesi, üstlerinden habersiz bir şekilde seçime doğru yapılması tabii ki hem yerel seçimi hem özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemeye yönelik girişimlerdir."

Aydın, yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete dönük bir olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını, asıl operasyonun bu olduğunu savundu. Aydın, "Bu işe bulaşan varsa, böyle bir şey varsa hukuk işini yapsın. Ama bütün bir hükümeti, bütün partiyi zan altında tutmak çok yanlış bir şeydir" diye konuştu.

"Herkesin işini yapması gerek"

Aydın, soruşturmanın başında kimsenin olup bitenlerden haberi yokken bazı iddiaların çarşaf çarşaf gazete manşetlerinde yer almasının hükümeti yıpratmaya yönelik bilinçli bir algı oluşturma girişimi olduğunu söyledi.

Herkesin işini yapması gerektiğini vurgulayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Medyanın da yargının da işini yapması lazım. Hükümet de kendi işini yapıyor. Nasıl ki hükümet yargıyı tekeline almıyorsa, yargının da farklı yollarla hukuku çiğneyerek, hükümeti zan altında bırakması çok doğru değildir. Eskiden darbeler silahların gölgesinde yapılırdı. Çoğunlukla asker yapardı. Ama modern zamanda artık darbe sadece silahla yapılmıyor. Yargının yapmış olduğu hukuksuz bir iştir. Bir nevi hükümeti alaşağı etmeye, milletin geleceğini çalmaya yönelik hukuksuz bir iştir. Adına ne derseniz deyin."

"Millet her şeyin farkında"

Yolsuzlukla mücadelenin varlık sebepleri olduğunu vurgulayan Aydın, bu mücadelenin bundan sonra da etkin bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Aydın, milletin gerçeği gördüğünü, aydınlandığını ve her şeyin farkında olduğunu vurgulayarak, "Millet bu yapılanın haksız, hukuksuz bir operasyon olduğunu ve sadece yolsuzluk perdesi altında asıl Türkiye'nin geleceğini çalmaya yönelik bir girişim olduğunun farkına varmış durumda" dedi.

aa



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs