En Sıcak Konular

Libya'da "devlet" kuşatma altında

29 Aralık 2013 18:44 tsi
Libya'da geçici hükümetin görevi bırakmasını isteyen göstericiler, Savunma, Adalet, Petrol, Ulaşım ve Dışişleri Bakanlığı ile Libya devlet televizyonu binasını kuşattı.

Libya'da geçici hükümet karşıtı eylemciler, Savunma, Adalet, Petrol, Ulaşım ve Dışişleri Bakanlığı ile Libya devlet televizyonu binasını kuşattı. Eylemciler, yönetimi bırakması için Milli Genel Kongre (MGK) ve hükümete üç gün süre tanıdı.

Kendilerini, "Onurlu Libya Evlatları" olarak adlandıran bir grup, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çöküş, bozulan güvenlik durumu ve devlet kurumlarındaki yolsuzluğu gerekçe göstererek Savunma, Adalet, Petrol, Ulaşım, Dışişleri Bakanlığı ile Libya devlet televizyonu binasını kuşattı. Çalışanların içeri girmesini engelleyen eylemciler, talep listesinin yer aldığı bir bildiri dağıttı. Geçici hükümetin istifası ve MGK'nın görev süresinin uzatılmaması taleplerinin yer aldığı bildiride, karşılık verilmesi için hükümete 3 gün süre tanındığı ifade edildi. 

AA muhabirine konuşan Dışişleri Bakanlığı önündeki eylemcilerden Nuri Buzlah, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Libya'daki hayati öneme sahip tüm kurumların faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi. Hiçbir partiye mensup olmadıklarını ve herhangi bir ideoloji adına hareket etmediklerini kaydeden Buzlah, "Ülkem, hükümet ve MGK'nın ellerinin arasında kaybolurken sessiz kalamazdım" diye konuştu.

Libya'da, ülkenin geçici meclisi MGK'nın görev süresinin uzatılmasını protesto ederek hükümet binasını kuşatan grup daha önce buradaki eyleme son vermişti. Eyleme son verilmesi kararının göstericiler ile orduya bağlı birliklerle gerçekleştirilen görüşmenin ardından alındığı belirtilmişti. 

Libya'da Milli Genel Kongre, geçen hafta "2011 geçici anayasası ile geçici parlamentonun görev süresinin 24 Aralık 2014'e kadar uzatılması"nı kapsayan "yol haritası"nı kabul etmişti. Bu konu ülkede protestolara neden oluyor.

AA 



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs