En Sıcak Konular

Operasyonun odağında Türkiye ekonomisi var

29 Aralık 2013 16:37 tsi
Operasyonun odağında Türkiye ekonomisi var
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Operasyonların odak noktasında omurgası belli Halk Bankası var, hedefte Türkiye ekonomisi var" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik ve demokrasi anlamında dönüşümden geçtiğini söyledi.

İstanbul merkezli operasyona değinen Yılmaz, "Birbiriyle bağlantısı olmayan 3 ayrı dosya, parça tesiri daha büyük olsun diye bir araya getirildi, seçim öncesi zamanlama ayarıyla patlatıldı. Bu da bize bu dosyanın yolsuzluk dosyası olma boyutunun ötesine geçtiğini gösterdi" dedi.

Türkiye'ye yöneltilen silahın önüne bir susturucu takıldığına işaret eden Yılmaz, resmin tamamını görmek için hem silaha, hem silahı kimin tuttuğuna, hem de silahın nereye çevrildiğine bakmak gerektiğini belirtti.

İstanbul merkezli operasyonun hedefinin, AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılması ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devre dışı bırakılması olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çünkü o lider Gazze'nin tek destekçisi, Mısır'daki darbeye darbe diyen, İsrail'i özür dilemek zorunda bırakan tek lider. Suriye konusunda insan hak ve onurunu düşünen 7 düvelden farklı bir konum alan tek lider. Sayın başbakan bölgesel küresel hesapların da sistemin de çarklarını zorlamaktadır. Operasyonların odak noktasında omurgası belli Halk Bankası var, hedefte Türkiye ekonomisi var. Dosya kapsamlı bir suç takibi havasına sokulmak için özel olarak dizayn edilmiş. 2002'de zarar eden Halk Bankası 2012 rakamlarına göre 2,6 milyar lira net kar etmiştir. Operasyon sonrası değeri ise 4,5 milyar lira eridi. Yapılan baskın sonrası borsa düşüşte, dolar 2 liranın üzerinde, faiz çift hanelere doğru ilerliyor. Geziden önce faiz 4,58 civarıydı, şimdi 9'u geçti iki hanelere gidiyor. Bu, ülkenin milli servetinin dışarı aktarılması demektir. Halk Bankası ülkeye zarar vermeden de soruşturulabilirdi. İfade edilen yolsuzluk iddiası 100 milyon dolar. Parça tesirli olarak hazırlanan yolsuzluk dosyasının Türkiye'ye 11 günde verdiği zarar 105 milyar dolar."

AA 



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,430 µs