En Sıcak Konular

Bakan Işık: Canımız dediklerimiz canevimizden vurdu!

29 Aralık 2013 14:00 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "canımız" dediklerinin kendilerini canevinden vurmaya kalktıklarını belirterek, "Neymiş? 'AK Parti yolsuzluklara bulaşmış...' AK Parti'nin varlık amacı yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele" dedi.

Işık, partisinin il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatlarında yer aldığı için kendini şanslı hissettiğini belirterek, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı gelişmeleri anlattı.

Vatandaşların artık oyuna gelmediğini ifade eden Işık, İstanbul merkezli operasyonun "sinsi" şekilde yapıldığını kaydetti.

"Canımız' dediklerimiz bizi canevimizden vurmaya kalktı" diyen Işık, "Demek ki daha dikkatli ve uyanık olmak durumdaymışız. Neymiş? 'AK Parti yolsuzluklara bulaşmış...' AK Parti'nin varlık amacı yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele. AK Parti, yolsuzluklarla mücadele etmeseydi, 3 dönem oyunu artırarak üst üste bu milletten iktidar yetkisi alamazdı. Bu millet, yolsuzlara, hırsızlara 3 dönem iktidar vermez. Her partide yanlış yapanlar olabilir. Tüyü bitmemişin hakkını yemek isteyenler olabilir, belki yemiş olan da olabilir, tavrımız net. Tüyü bitmemişin hakkını yiyenin burnundan fitil fitil gelsin" şeklinde konuştu.

Işık, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının başsavcıya bilgi vermediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Savcı, suçladığı kişinin kendisine veya avukatına neyle suçlandığını söylemiyor da dosyadaki iddiaları gizlice medyaya servis ediyorsa, buna 'yolsuzluk operasyonu' diyebilir miyiz? Biz buna 'savcı kahramandır, yolsuzlukla mücadele ediyor' diyebilir miyiz? Önce iddia makamı, iddiasını en açık şekilde suçladığı kişiye gösterir. Basına iddialar sızdırılarak itibarsızlaştırma operasyonu yapıyorsun, sonra da 'Ben yolsuzlukla mücadele ediyorum' diyorsun, hiç kusura bakma, senin yaptığın iş, yolsuzlukla mücadele değil, senin yaptığın operasyonu biz bilemeyecek değiliz. Senin yaptığın iş, siyaseti dizayn operasyonudur. AK Parti'yi yıkamadınız, bu siyaseti dizayn operasyonunu artık millet yemiyor. Sen yolsuzlukla mücadele ediyordun da 14 aydır, 3 ayrı dosyayı niye işleme koymadın? Eğer o dosyalar eline geldiğinde gerekli tahkikatı yapsaydın, AK Parti olarak seni alnından öperdik.."

Halk Bankası

Hiçbir savcının, görev yaptığı ülkenin en önemli kamu bankalarından birinin genel müdürünün rüşvet aldığı iddiasıyla bankaya operasyon yapamayacağını belirten Işık, Türkiye'nin gücüyle dünyanın yıldızı olmuş bankalardan birine savcı eliyle operasyon yapan ülke haline geldiklerini savundu.

"Niye yaptı? İran'la ticaret yapıyormuş" diyen Işık, "Bu ülkede Halk Bankasının İran'la ticaret yapmasından kim rahatsız olabilir? Bu operasyonun adresini ve büyük aklı aramak istiyorsanız, bir ip ucu vereyim, Halk Bankasının İran'la ticaret yapmasından kim rahatsızsa, bu operasyonun büyük aklı odur. Bu, kesinlikle yolsuzluk operasyonu değildir. Parti olarak tavrımız açık, bu milletin malına kim haksız yere el uzatırsa, o eller kırılsın ve kırılacaktır" ifadesini kullandı.

"Hedef, 3. havalimanı"

Yolsuzluk ne kadar suçsa, iftira atmanın da o kadar suç olduğunu aktaran Işık, milletin artık oyuna gelmediğini anlattı.

Işık, Gezi Parkı odaklı olayların başlamasından beri 100 milyar lirayı geçen fatura oluştuğuna işaret ederek, büyük faturanın Türkiye'deki siyasi istikrarın bozulmasıyla geleceğini söyledi.

Türkiye'yi bu yollarla yeninden IMF'nin "üç kuruşuna" muhtaç
edilmesinin hedeflendiğini savunan Işık, Türkiye'de bazılarının "gözü dönmüş şekilde" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdığını dile getirdi.

Işık, "Biz Başbakanımızı namertlere yedirmeyiz" diyerek, Türkiye'nin siyasi istikrarını bozdurmayacaklarını vurguladı.

Türkiye'de ikinci bir operasyon dalgası yapılmak istendiğini ifade eden Işık, "Türkiye'de 28 Şubat'ta 'yeşil sermaye' diye suçlananları da içine alan bir operasyon. Bu operasyon 3. havalimanına yönelik. Yaklaşık 46 milyar dolar Türkiye'ye para ödeyip havalimanını yapacak firmaya yönelik. Bu operasyonları yapanların iyi niyetine nasıl güveneceğim?" diye belirtti.

aa


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs