En Sıcak Konular

Erdoğan: Babamın oğlu olsa, evladım olsa...

29 Aralık 2013 12:13 tsi
Erdoğan: Babamın oğlu olsa, evladım olsa... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Akhisar'da konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz" dedi.
 
Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son seçimde her iki kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. Bu bir güven oylamasıdır. Ama birileri bunu hazmedemedi" dedi.
 
"Milletin istikamet çizmesi için elimizden geleni yaptık. Karar milletin dedik, kararı siz verdiniz" ifadelerini kullanan Başbakan Erdogan, "Aramıza fitne, fesat sokmak niye. İşte bunlarla mücadele edeceğiz dedik" şeklinde konuştu.
 
CHP kaymak takımının partisi
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "CHP bu ülkede kaymak takımının partisidir. 'Millet karar veremez' diyorlar, 'millet anlamaz' diyorlar. 'Millet kim ki Türkiye'ye istikamet çizecek' diyorlar. Bunlara işte o lobiler, o örgütler, o çeteler onlar destek veriyor. Onlarla yürüyüyorlar. AK Parti ile bu kirli oyun, kirli düzen çöktü. Bundan rahatsız oluyorlar. AK Parti ile birlikte içeride ve dışarıda yeni bir dönem başladı. Çünkü hesaplar artık alt üstü oldu" .
 
"Bunlar milleti adam yerine koymadılar"
 

Türkiye'de eskiden beri sadece bir avuç insandan oluşan bir sermaye yapılanması, aynı şekilde bu sermayenin kontrol ettiği bir medya yapılanmasının olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de kendi tabanının, seçmeninin değil bir avuç mutlu azınlığın kontrolüne giren siyasi yapılar var. Bu mutlu azınlık, geçmişte yurtdışındaki işbirlikçileriyle, tamamen kendi keyiflerine, çıkarlarına göre hükümetlerinin iş başına gelmesini ya da sürekli iş başında kalmasını istediler" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Ne zaman onların çıkarları zedelendiyse görevdeki hükümete, ellerindeki sermayeyle, kontrolleri altındaki medyayla, dışarıdaki işbirlikçileriyle saldırılar düzenlediler. Siyaseti, her seferinde istedikleri gibi dizayn ettiler, tasarladılar. Bunlar milleti hiçbir zaman adam yerine koymadılar" ifadelerini kullandı.
 
Yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz
 
Başbakan Erdoğan, "AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugünlere geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz" dedi.
 
Vatana ihanet içindeler
 
"Gerek anamuhalefet gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Zira 642 milyar, eski rakamla 642 katrilyon bu ülkede devletin kasasında kaldı. Ama bak 17 Aralık'tan bu yana, 120 milyar dolar maalesef zarar var. Yazık değli mi, bunu nasıl yaparsınız? Böyle bir kampanya nasıl başlatırsınız? Bu bir çete olayıdır, bu bir örgüt olayıdır. Maalesef anamuhalefet de yavru muhalefet de el ele şu anda bu işi yapıyorlar."

Tutmayacak bu oyunlar
 
"İşte gezi dediler, cam çerçeve indirdiler şimdi de yolsuzluk şu bu dediler gene cam çerçeve indirmeye gayret ediyorlar. Tutmayacak bu oyunlar" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "El ele vereceğiz. Omuz omuza vereceğiz. Ama kardeş olacağız. Kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere, aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Gelmeden önce, Türkiye'de enflasyon yüzde 30'du. Şimdi yüzde 6-7. Bunu kıskanıyorlar. Devletin ödediği borçlanma fazii yüzde 63'tü. Bunu kıskanıyorlar. Ah benim kardeşlerim, şu MHP, şu CHP'nin yavrusu DSP, yok öyle bir parti artık da, bunlar IMF'ye borçlandılar. Ne kadar? 23,5 milyar dolar. Ya yolsuzlukların içinde olan bir hükümet, bu parayı nasıl ödeyecekti?"
 
17 Aralık'tan bu yana 120 milyar dolar zarar var
 

Başbakan Erdoğan, "17 Aralık'tan bu yana 120 milyar dolar maalesef zarar var. Yazık değil mi, bunu nasıl yaparsınız. Böyle bir kampanyayı nasıl başlatırsınız. Bu bir çete olayıdır, bu bir örgüt olayıdır. Maalesef ana muhalefet de, yavru muhalefet de ele ele şu anda bu işi yapıyorlar" dedi.
 
"Bunların derdi yolsuzluk filan değil" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Hepsi bu işin içindeler kendileri. Bunların derdi hukuk değil, adalet değil. Bunların tek bir derdi var bu milletin hükümetini yıpratmak. Yeniden o eski Türkiye'ye dönmek."
 
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugüne geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Fakat şunu da söylemek zorundayım. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları adeta yolsuzluğun içerisinde gibi gösterme gayretine girenleri de affetmeyiz."
 
"Savcı marjinal örgütlerin militanları gibi bildiri dağıtıyor"
 
Erdoğan, yargı sürecinin devam etmesine rağmen bir savcının soruşturmayla ilgili bazı belgeleri medyayla paylaştığına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Başsavcının açıklamalarını gördünüz. Ne diyor savcı, için bir kısım medyayı da yanın alarak, böyle bir adli takip olabilir mi? Bunu yapıyor. Bu savcı kimin savcısı? Ondan sonra da bizim öğrencilik yıllarımızda olduğu gibi o uç örgütlerin, marjinal örgütlerin militanları gibi çıkıp adalet sarayının önünde bildiri dağıtıyor. Bir savcı böyle bir şey yapabilir mi? Ne zaman görüldü böyle bir şey? Bunlar nasıl adalet dağıtacak. Bunlar adil olabilir mi? Şimdi biz bu tür insanların, tabii ben düzgün, dürüst yargı mensuplarını tenzih ederim, asla bunlarla karıştırmam, bugüne kadar onların hepsini savundum. Ancak ben CHP zihniyetine mensup olan savcıların mağduruyum. Onların meşrebine, onların mizacına mensup olanların da mağduruyum, onu da söylüyorum."
 
"Yavrularımız geleceği farklı okuyacak"
 
Başbakan Erdoğan, Manisa Demirci'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kardeşlerim, biz bu yola çıkarken 'milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz" dediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de, artık bizim yavrularımız geleceği farklı okuyacaklar ve ellerinde molotofkokteyli ile dolaşan gençler olmayacak, elinde satırla, baltaya gezen gençler olmayacak. Biz öyle bir gençlik istiyoruz ki inançlı, milli değerlerine bağlı bir gençlik olsun, muhafazakar, demokrat bir anlayışla geleceğin yeni Türkiye'sini inşa eden bir gençlik olsun. Kardeşlerim istiyoruz ki bu gençlik sadece kuru kuruya bir kafatası milliyetçiliği yapmasın. Kuru kuruya bu ülkede 'yok ben Türk yok ben Kürt milliyetçisiyim' demesin. Bu ülkede 76 milyon bir olalım, diri olalım, kardeş olalım. Biz Türkü'yle, Kürdü'yle, Lazı'yla Çerkesi'yle, Gürcüsü'yle, Boşnağı'yla, Arnavutu'yla yaradılanı yaradandan ötürü sevelim."
 
Ayrımcılığa fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bizim dinimizde siyah beyaz ayrımı yok. Kardeşlerim, kimse sipariş üzere doğmuyor, Allah nasıl takdir ettiyse öyle doğuyor, öyleyse kimseyi ayırmayacağız" diye konuştu.
 
"Şunu bilmenizi istiyorum, inşallah bizi ayıramayacaklar, bizi bölemeyecekler, biz bugüne kadar nasıl bir olduysak bundan sonra da bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Biz Afyonkarahisar'dan yola çıkarken şöyle dedik, Kürdü'yle, Türkü'yle, Abazası'yla, Boşnağı'yla tek millet dedik kardeşlerim, bitmedi tek bayrak dedik. Bayrağımız tek, rengi şehidimizin kanı, hilali bağımsızlığımızın ifadesi yıldızdır. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz hiç merak etmeyin. Kardeşlerim şunu da unutmayın, bayrağımızın yıldızı şehidimizin simgesidir onun için şair ne dedi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Bu vatan 780 bin kilometrekaredir. Vatanımızın üstünde kimse operasyona kalkışmasın karşısında bizi bulur.
 
"Bu ülkeyi parçalamaya kimse cüret edemez"
 
"Devletin içinde paralel devlet kurmaya gayret edenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu hangi meşrepten olursa olsun, hangi mizaçtan olursa olsun, kim olursa olsun, karşılarında bizi bulacaklardır. Bu ülkede, devletin içinde, hizmeti kalkıp da istismar etmek suretiyle, cemaat istismar etmek suretiyle, tertemiz kardeşlerimizi maalesef bu ülkede bölmeye gayret etmek suretiyle, onlar üzerinden rant elde etmek suretiyle bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. Çünkü bu ülke, 76 milyonun ve biz 76 milyonun hükümetiyiz. Bu ülkeyi, bölmeyi parçalamaya kimse cüret edemez. Kimsenin de buna hakkı yok. Herkes yerini bilecek."
 
Hakim ve savcıların temiz olanlarını tenzih ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Onlara yönelik en ufak bir sözümüz olamaz. Çünkü onlardan adalet elde ediyoruz. Ancak bu gücü, kuvveti suistimal etmek suretiyle eğer bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına neden oluyorlarsa bunları da teşhir ederiz. Bu nasıl savcı? Başsavcı ondan dosyayı istiyor diye kalkıyor, feryat ediyor beyefendi. Senle, daha dur bakalım, işimiz var" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Bunun adı kaset genel müdürüdür. Çünkü Sayın Baykal'ı bir kasetle götürdüler. Şimdi iş ortaya çıkıyor. Demek ki bu işin arkasında birileri var ama kimler var sorusunun cevabı yavaş yavaş çıkmaya başladı. Tezgahı farklı kurmuşlardı ama bumerang döndü şimdi kendilerini vurmaya başladı. Bunun adı tam manasıyla kaset genel müdürüdür. Kendi genel başkanına bu tür tezgahı kuran, bu ülkede her şeyi yapar."
 
Erdoğan, "Yargı, kayıtsız şartsız egemen değildir. Yürütme, kayıtsız şartsız egemen değidir. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

aa

Bu haber 1,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,400 µs