En Sıcak Konular

Libya'da THY ofisine saldırı

27 Aralık 2013 20:33 tsi
Libya'da THY ofisine saldırı Libya'da THY ofisine düzenlenen saldırıda bir personel hayatını kaybetti, 1 personel de yaralandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Libya'nın Trablus Havalimanı'nda bulunan ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Dün akşam saatlerinde Trablus Havalimanı'na gelen eli silahlı saldırganlar, THY ofisini soymaya kalkıştı. Libyalı soyguncuların yaşanan kargaşa sırasında silahlarını ateşlediği ve saldırıda THY'nin Muhasebe Şefi Uğur Tezcan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

HIRSIZLIK AMAÇLI
THY ofisinde gerçekleşen hırsızlık girişimi sırasında satış şefi Nadide Nur Duman isimli çalışan da açılan ateş sonucu yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Duman, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. THY Basın Müşaviri Ali Genç, saldırının hırsızlık amaçlı düzenlendiğini söyledi. Olayın ardından Trablus'taki Türk Büyükelçiliği de saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması için Libya güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Olayın duyulmasının ardından saldırıda hayatını kaybeden Uğur Tezcan ve yaralanan Nur Duman'ın akrabaları ile sağlık ekibi hazırlanan özel bir uçakla Libya'ya hareket etti. Uçak yaralı vatandaş ile hayatını kaybeden vatandaşın naaşını aldıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

BAŞBAKAN UYARMIŞTI
Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamalar sırasında Libya'daki silah sayısına dikkat çekmiş ve "Libya'da 22 milyon silah var. Libya'nın nüfusu ise 6 milyon. Libya her an ciddi bir tehdit altında" demişti. Başbakan'ın bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde THY ofisine saldırı düzenlenmesi Erdoğan'ı haklı çıkardı.

Sabah



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,444 µs