En Sıcak Konular

Aslı Nemutlu davasında 'görevsizlik' kararı

27 Aralık 2013 18:42 tsi
Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davada 'görevsizlik' kararı verdi.

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili sağlık müdürü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürünün de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 
Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi ile 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, milli kayakçının babası Metin Nemutlu ve avukatlar hazır bulundu.
 
Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmada haklarında 'vareste' tutulma kararı alınan dönemin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü ve Türkiye  Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat ise duruşmaya katılmadı.
 
Duruşmada söz alan sanık Özgür Çelebi, milli kayakçı maktul Aslı Nemutlu'nun vefatı dolayısıyla büyük üzüntü duyduklarını, dosyada ismi geçen ve ehil olmayan kişilerin verdiği ifadelere çok da itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
 
Çelebi, "Aslı'nın düşmesinin ardından ambulans talebinde gecikildi mi bilmiyorum ama kayıt altına alınan ve silinmesi mümkün olmayan bilgiye göre ambulans 18 dakika sonra olay yerine ulaşmıştır" dedi.
 
Baba Ahmet Metin Nemutlu da kızının başına gelen bu olayın benzerinin yaşanmaması için mahkemenin alacağı kararın büyük önem taşıdığını belirterek, "Alınacak kararla bu eksikliklerin giderilmesi hususunda bir kamuoyu oluşabilir. Ölenler öldükleriyle acı çekenler ise çektikleri acıyla kalıyor" diye konuştu.
 
Hakim Selim Erdem, sanıklar hakkında 'görevi kötüye kullanmak' fiilinden dolayı kamu davası açılmış olmasına rağmen Aslı Nemutlu'ya ait otopsi tutanağı, bir kısım tanıkların çarpma anı ve sonrasındaki beyanları da göz önünde bulundurularak, tartışma ve karar verme yetkisinin Asliye Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek, "görevsizlik" kararı verdi.
 
Dava dosyasının, Aslı Nemutlu'nun ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu ve 7 kişinin 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davayla birleştirilebileceği öğrenildi.
 
Olay
 
Milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçen yıl Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde, 12 Ocak'ta Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmiş, olayın ardından hazırlanan ikinci iddianamede 9 kamu görevlisi hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

aa


Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs