En Sıcak Konular

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ethem Sancak açıklaması

27 Aralık 2013 16:13 tsi
Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Ethem Sancak'ın gazetenin yönetim kurulu toplantısına katılabilmesinin mümkün olmadığı" bildirildi.

Yazılı açıklamada, Hürriyet gazetesinde bugün yer alan ve Ethem Sancak'a atfen, "Cumhuriyet'in yönetimine girebilirim" başlıklı yazıyla ilgili yanlış anlaşılmaları önlemek için kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı'dır. Cumhuriyet gazetesinin yayın ilke ve politikalarını belirlemek ve denetlemek hak ve yetkisine sahip olan tek kurum da Cumhuriyet Vakfı'dır. Cumhuriyet Vakfı'nda hiçbir kişi ya da kurumun hissesi yoktur ve olamaz" denildi.

Gazetenin Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık AŞ tarafından yayımlandığına değinilen açıklamada, yayımcı şirketin yönetim imtiyazlı hisselerinin tamamının Cumhuriyet Vakfı'na ait olduğu, yayımcı şirketin hisselerinin yüzde 55'inin de yine vakfın yönetim imtiyazına sahip olduğu Yeni Gün Holding AŞ'nin olduğu kaydedildi.

Açıklamada, böylelikle, Cumhuriyet Vakfı, Cumhuriyet gazetesini yayımlayan şirket üzerinde hem tek başına yönetim imtiyazını elinde bulundurduğu hem de doğrudan ve dolaylı olarak hisselerin yüzde 70'ini kontrol ettiği belirterek, şu bilgilere yer verildi:

"Bugün itibarıyla yayımcı şirketin Cumhuriyet Vakfı ve Yeni Gün Holding AŞ dışında 18 hissedarı daha bulunmaktadır. Bu 18 hissedardan 17'si gazetemiz çalışan ve yazarları olup, hisselerinin toplamı yaklaşık yüzde 25 oranındadır. Diğer bir hissedar ise yüzde 4,8 oranında hisseye sahip olan T Medya Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'dir. T Medya Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Çukurova grubunun borçları nedeniyle TMSF yönetim ve denetimine geçmesinin ardından geçtiğimiz haftalarda tüm malvarlığı ile birlikte Sayın Ethem Sancak'a devredildiği basından öğrenilmiştir. Hürriyet gazetesindeki haberde, Sayın Ethem Sancak'a atfen; 'Artık Cumhuriyet gazetesinin yönetimine girebilirim', 'Cumhuriyet gazetesine, yönetim kurulu toplantılarına katılmak istediğimi bildirdim' şeklinde ifadeler de yer almıştır. Bu ifadeler eğer sayın Sancak'a ait ise, bulunulan ortamda espri olarak söylenmiş bir söz olduğunu tahmin ediyoruz. Zira, hem sayın Sancak'tan gazetemize böyle bir bilgi gelmemiştir hem de gazetemizin yönetim kurulu toplantılarına katılabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, yayımlanan bu haber vesilesiyle Cumhuriyet gazetesinin yayıncılık ilke ve politikaları üzerinde kuşku yaratılmak istenmesi nafile bir çabadır. Gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı gibi böyle bir olasılık da bulunmamaktadır."

(AA)

Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs