En Sıcak Konular

'Güçlerini derin devletten alıyorlar'

27 Aralık 2013 09:16 tsi
'Güçlerini derin devletten alıyorlar' Başbakan Tayyip Erdoğan, Pakistan gezisinden dönerken uçakta, son günlerin tartışma yaratan yargı polis operasyonu ve AK Parti-Cemaat ilişkilerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Pakistan dönüşü, son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan: Derin devletin içinde çeteler var, onlardan yararlanıyorlar.
 
Olup bitenlere "Yolsuzlukla mücadele operasyonu" deniliyor. Siz ne diyorsunuz?

Öyle bir şey demek mümkün mü? Hükümete yönelik, millete, milli iradeye yönelik bir operasyondur. Halk Bankası Müdürü'nün evinde çıkan bir şey bankayla bir ilgisi var mı? Böyle bahsedilmesi bu vatana bir ihanettir. Medyadan okuduğum kadarıyla, Çorum İmam Hatip Lisesi'yle ilgili verilmiş bir söz var. Müdürün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yok.

Paraların evde saklanması doğru mu?
 
Hayır sahibinin makbuzunu teslim ediyorsa. O hayır sahibi de bunun çıkışını kayıt altına aldıysa. Hayır sahibi de bunu okul da bunu söylüyor. Emniyet'teki yetkililerin yapacakları şey bankada bir şey var mı yok mu? Arayıp bulursun. Ama sen işi hemen buraya getirirsen bu ihanettir. Halkbankası değeri nereye geldi.

Operasyonun kilit ismi olarak sunulan Reza Zarrab hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Altın ihtacatı yapan biridir. Ülke ekonomisine katkısı olduğunu biliyorum. Bu tür hayır işlerine girdiğini de biliyorum. Moda oldu. Çantayla buraya girdi, çıktı. Çantayla sakın bir yere girip çıkmayın. (gülerek) Malum artık suç aleti oldu. Hele valizle hiç girmeyin. AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee... belki kitap falan filan getirmiştir. Böyle bir yaklaşımı anlamak mümkün değil. Zafer Bey'in çocuğuna çantayla gelmiş. Elbise gönderildi diyor Zafer bey. Böyle uyduruk şeyler. İspatın varsa görüntülü olarak suçüstü yap tamam buna eyvallah.

Bu operasyonun hedefi Başbakan Erdoğan mı?
 

Buralardan Erdoğan'a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkardaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak TÜRGEV'le ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Belediye başkanına söyledikleri şeye bak! "Bina yaptı 25 yıllığına TÜRGEV'e kiraladı" deniyor. Yapar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Neticede orası bir yurt, Bilal Erdoğan'ın oteli değil. TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar.

Çete örgüt gibi ayrım yaparak konuşuyorsunuz. Ama bu söylemi üzerine alınanlar, 'çeteler hayır işi yapmaz' biçiminde cevap veriyor.
 

Hayır işini de o çeteler üzerinden yapar. Hayrı, tabii ki çete yapmaz. Derin devlette çeteler var, onlardan yararlanıyorlar. AK Parti gücünü derin milletten onlar derin devletten alıyor.

'SEÇİMİ ETKİLEMEZ'
 
Operasyon seçim sürecini etkiler mi?


Ben buna inanmıyoum. Karadeniz'de görmüşsünüzdür. Biz bindirilmiş kıtalarla gezmiyoruz. Bunların saldırması safların sıkılaşmasına neden olacaktır. Eserlerimiz ortada. Bu iktidar yolsuzluk ortağı olsa bunları nerden yapacaksınız.

AK Parti hep gerginlikten besleniyor diyenler var.

Bazen de gerginlik yaptığımızdan şikâyet ediyorlar. (gülerek) Eğer bu yarıyorsa devam edeyim.

'BU 657 İLE GÖREVDEN ALMA OLMAZ'
 
Operasyonu yapanları çete olarak nitelediniz. Eğer ceteyse neden hemen görevden alınmıyor başka yere atanıyor?


O prosedürün takibi için düzenlemelerin yapılması gerekir. Bu 657 ile bu yapılamaz. Değişirse yapabilirsiniz. Bir anonim şirkette bunu yaparsın. İhbarı, kıdemini verir kapının önüne koyarsın. Niye devlet diyorlar. Kapağı attın mı bir daha atamazlar. Akşam beşi bekle emekliliği bekle. Bunun üzerinde çalışacağız. Bazı gelişmeler bize ufuk kazandırıyor. Anayasal ve diğer mevzuat değişiklikleriyle yapılabilir. Bu da kolay bir iş değil...

'HİÇBİR ZAMAN KAPIYI KAPAMADIK'
 
Operasyonu yürütenler sizin döneminizde atandı. Pişmanlık duyuyor musunuz?


Bu iş 1978'lere kadar dayanıyor. Ayrıca A'dan Z'eye her şeyini bilemezsiniz. Bakıyorsunuz iyi niyetle çalışıyor. Kaldı ki bir yıl öncesine kadar bir sıkıntı da yaşamadık. Beraber yürüdük bu yollarda dedik.

Yine beraber yürür müsünüz?

Allah'ın takdiri, niye olmasın. Hiçbir zaman kapıyı kapamadık. Şimdiye kadar bu iktidardan ne istediler de vermedik? Şimdi yine aynı şeyi tekrarlamış olayım.

Yine beraber yürümek için bir çağrı mı?

Her zamanki çağrımız. Siyasetçi hiçbir zaman kapıyı kapatmaz. Yoksa siyaset yapamaz.

Mahmut Övür - Sabah


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs