En Sıcak Konular

Avukattan bomba iddia

23 Aralık 2013 08:07 tsi
Avukattan bomba iddia İstanbul merkezli yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatlığını yapan ünlü Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen mahkemedeki savunmasında bomba bir iddia ortaya attı.

Avukat Ersan Şen müvekkili Süleyman Aslan'ın Türkiye'ye milyar dolarlar kazandıran bir ticareti gerçekleştirdiğini belirtip, "Sırf ABD çıkarları için Türkiye yasal ticaretinden vazgeçmez" dedi.

BOTAŞ ve TÜPRAŞ'a İran'dan gelen petrol hammaddesinin karşılığı olan paraların Halk Bankası'ndaki İran hesaplarına konulduğunu kaydeden Şen, "İran'ın bu paralarının tasarrufu için altın alınıyor. Halk Bankası'na şu firmaya öde denilince para o firmaya teksim ediliyor. Ortada bir kara para yok. Aksine Türkiye Cumhuriyeti bu ticaretten milyar dolarlar kazanıyor. Sırf Amerikan çıkarları için Türkiye yasal ticaretinden vazgeçecek değildir" dedi.

1 Temmuz 2013'te altın ticaretinin yasaklanması üzerine gıda ticaretinin başlatıldığını kaydeden Şen, "Halk Bankası Genel Müdürü'nün bireysel tasarrufu söz konusu değil. Banka adına yapılmış yasal işlemler söz konusu. Yaptığı tüm işlemler bankanın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatinedir " diye konuştu.

Ortada ne bankanın zararı ne de haksız bir menfaatinin söz konusu olduğunu belirten Şen örgüt suçlamasının da çok komik olduğunu Halk Bankası Genel Müdürü'nün dosyada sadece Ekonomi Bakanı'nın özel kalem müdürü ile Reza Zarraf'ı tanıdığını belirtti.

TANIKLAR DİNLENMEDİ

Süleyman Aslan'ın eşi ile yaptığı telefon görüşmelerinin tespit edilerek dosyaya konulduğunu böylece bir hukuk cinayeti işlendiğini belirten Şen evde bulunan 4.5 milyon doların bağış parası olduğunu ispat etmek üzere Hüseyin Bürge, Bekir Yazıcı, Ahmet Aksu ve İdris Makinacı'yı tanık olarak dinletmek istediklerini söyledi. Ancak kolluk ve savcılığın bunu kabul etmediğini kaydeden Şen, "Eğer bu 4 tanığı dinleserdi evdeki paranın ne amaçla orada tutulduğunu anlamış olacaklardı" şeklinde konuştu.

Sabah



Bu haber 1,725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs