En Sıcak Konular

''Ortada çok açık bir ihanet var''

21 Aralık 2013 17:34 tsi
''Ortada çok açık bir ihanet var'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenlerine halka hitap etti.

Erdoğan, son günlerde yolsuzluk iddialarıyla hükümete yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "İşte şimdi bir yolsuzluk çıkardılar. Bir defa bu Hükümete yönelik operasyon. Öyle düşündüler ama bunun hedefi millete yönelik operasyondur. Neden? Bu Hükümet milletin hükümetidir" diye konuştu.
 
"Şimdi attıkları bu iftiraya güya sığınacaklar" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Göreve geldik 11 yıl önce. Bu ülkenin milli geliri Cumhuriyet tarihi boyunca, 79 senede 232 milyar dolar, şimdi bakın biz bunu 3'e katladık 10 yılda. Ne oldu? 782 milyar dolar. Üçe katladık..IMF'ye 23,5 milyar dolar borç var. Ödedik, ödedik 14 Mayıs'ta biliyorsunuz sıfırladık. IMF bitti.
 
Türkiye'nin bir nolu milli bankası hangisidir? Merkez Bankası. Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şu anda tarihi rekor kırdık, Merkez Bankasının döviz rezervi 136 milyar dolara yükseldi. İnsan, bir iktidarı eleştirirken, önce işi iyi bilmesi lazım. Yoksa iftiralarla, kuru iftiralarla biz buradan netice alırız diye, ağzına almış şimdi yeni bir sakız çıktı, yolsuzluk sakızı. O bize tutmaz, bunların da damağına yakışır ha, hem yakışır hem yapışır ve bir netice de alamazlar. Bu oyunları boza boza geliyoruz."
 
"Bu iktidara tuzak haksızlıktır"
 
"Aziz milletim bu çirkin tuzağı gördü, bu çirkin tuzakta 30 Mart'ta en ideal şekliyle evelallah bozulacak" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Asıl niyeti, asıl hedefi gördüğünüzü biliyorum. Ünye'de gördüm, binlerce on binlerce Ünyeli oradaydı. Fatsa'ya geldim, on binlerce Fatsalı kardeşim oradaydı. Şimdi de Ordu merkezdeyim, on binlerce Ordulu kardeşim de burada. Dikkat edin, Ordu'nun tamamında sadece bir miting yapmıyoruz, burada arka arkaya 15'er dakika aralıklarla Ünye, Fatsa, Ordu mitingleri yapıyoruz. Bunun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorsunuz. Şu anda ekranları başında izleyen milyonlarca benim vatandaşım milletim bir gerçeği görüyor. Bu iktidara tuzak haksızlıktır. Bu tuzakta boğulacaksınız ve evelallah 30 Mart'ta benim milletim bunları sandığa gömecektir, ben buna inanıyorum."
 
"Bu alçaklıkları yapanları hukuk önüne çıkaracağız"
 
"Benim Genel Başkan Yardımcım ile ilgili, son derece temiz, namuslu bir insanla ilgili, ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namussuzluktur." diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrenç şekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazırlar olsun. Ne yaparsanız yapın bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir, kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları bunlara kol kanat gerenleri tek tek bulacak, hukuk önüne çıkaracağız. Devlette paralel bir yapı olamaz."
 
"Ortada çok açık bir ihanet vardır"
 

"Bu tuzak, bu komplo yurt dışında pişirilmiş, Türkiye'deki maşalar, taşeronlar tarafından servis edilmiştir" diyen Erdoğan, "Ortada çok açık bir ihanet vardır. Biz bu ihanetin, bu ajanlık faaliyetinin hesabını soracağız, bu hesabı hukuk yoluyla soracağız, sandık yoluyla soracağız. Hiç kimse, hiçbir çevre, hiçbir karanlık merkez benim ülkemde ameliyat yapamaz, geçti o günler." ifadelerini kullandı.

aa


Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs