En Sıcak Konular

Kürkçü: Ana muhalefet partisi olacağız

21 Aralık 2013 17:14 tsi
Partisinin Ahi Düğün Salonu'ndaki Kırşehir İstişare Toplantısı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin din, mezhep, köken ve cinsiyet ayrımı yapmayan bir parti olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Önümüzde 3 seçimden oluşan bir engelli koşu var. 2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 genel seçimleri. Halkların Demokratik Partisi 2015'de eğer iktidar olamıyorsa Türkiye'ye ana muhalefet partisi olmak dışında hiç bir hedefe sahip değildir" dedi.

Ezilenlerin kimliklerini ve kültürlerini bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten Kürkçü, merkezden gelen iktidar güçlerinin, uluslararası sermayenin, yerel sermaye güçlerinin boyunduruğundan kurtulmak için yerel seçimleri bir fırsat olarak gördüklerini vurguladı.

"İstanbul'da Gezi eylemlerinin içinden çıkmış olan Sırrı Süreyya Önder'i belediye başkanı için önerdik. Süreç içerisinde kimsenin takozu ve kuyruğu olmayacağız" diyen Kürkçü, Türkiye'nin önünde 3 seçimden oluşan engelli bir koşunun olduğunu dile getirdi.

Kürkçü, şöyle konuştu:

"2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 Genel Seçimleri. Halkların Demokratik Partisi 2015'de eğer iktidar olamıyorsa Türkiye'ye ana muhalefet partisi olmak dışında hiç bir hedefe sahip değildir. Asla mütevazi değiliz. Asla var olanla yetinmeyeceğiz. Çünkü, hepimiz biliyoruz ki artık eski Türkiye yok. Yeni bir Türkiye, yeni güçler gerekiyor. Bu yeni güçler yalnız ve ancak yeni bir politika ile ortaya çıkabilir. 2014 yerel seçimlerine o yüzden bütün gücümüzle hazırlanacağız."

Seçimlerde iki konuya özel önem verdiklerini anlatan Kürkçü, bunlardan birisinin iktidar partisini varolduğu her yerden indirmek olduğunu ifade etti.

Kürkçü, "Biz, Barış ve Demokrasi Partisi ve Demokratik Toplum Partisi'nin bıraktığı yerden aldık ve onu sürdürmek zorundayız. Türkiye'nin batısında her yerde daha azına razı değiliz. Onların 2009 yerel seçiminde kazanmış oldukları konumun daha üstüne çıkacağız. Birçok yerde yerel yönetimleri elde etmek, belediye meclislerine üye sokmak, her yerde kendi sözümüzü ve kendi dilimizi ifade etmek bizim için en önemli şey" diye konuştu.

Yerel seçimlere giden süreçte CHP'nin tavrını da eleştiren Kürkçü, şunları kaydetti:

"Sağın İslami dil ile İslami örüntülerle bezenmiş bir sağcı iktidarın karşısına, şimdi onunla aynı dili başka şekilde konuşan üstelik, faşist hareket geçmişinden gelenlerle kendini takviye eden, sözüm ona bir sol çıkartılmaya çalışıyor. Biz buna razı değiliz. Bunun solla falan alakası yok. Diyorlar ki yüzümüzü halka dönüyoruz. Halk diye döne döne döndüğünüz yer faşist hareketin bağrımıdır? Bu hareketle yürünebilir mi? Bu hareket, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçeneği, alternatifi olabilir mi? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçeneği yalnız ve ancak özgürlükçü, eşitlikçi bir seçenek olabilir."

Toplantıya, HDP Kırşehir İl Başkanı Demet Çetin ve çok sayıda partili katıldı. Kürkçü, toplantı öncesinde halk ozanı Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti.

aa

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,102 µs