En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Büyükelçiler işlerini yapsın

21 Aralık 2013 12:36 tsi
Başbakan Erdoğan: Büyükelçiler işlerini yapsın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yaptığı konuşmada ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone için sert konuştu.

Başbakan Erdoğan, son günlerde büyükelçilerin bazı provokatif eylemlere girdiğini ifade ederek, "Samsun'dan sesleniyorum, işinizi yapın. Sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz" dedi.
 
Ordu'ya gitmek üzere Samsun Çarşamba Havalimanı'na gelen Erdoğan, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.
 
Samsun'un kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktası olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün sizin buradaki duruşunuz, buradaki buluşmanız inanıyorum ki 30 Mart için de bir cevaptır. İnanıyorum ki büyükşehirlerle alakalı yeni dönemin, bir miladın, bir başlangıcın önemli noktalarından biridir. Samsun ile her zaman gurur duyduk, bugün duyuyoruz, yarın da duyuyoruz. Siz bizleri hiçbir zaman mahcup etmediniz. İnşallah bizler de size mahcup olmayacağız'' ifadesini kullandı.
 
Son günlerdeki olayları, "uluslararası boyutu olan, ulusal boyutta da yerel taşeronları bulunan bir operasyon" olarak niteleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
''Bu operasyon, Hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı diyorum ulusal boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. Çünkü onlar salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil aynı zamanda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar.

Kardeşlerim, 11 yıl önce göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı. Bugün artık 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz milli geliri bire 3, bire 4 arttırabilir misiniz? Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz Samsun-Sarp sahil yolunu yüzde 35'deyken kalkıp da daha bir dönemde bitirebilir misiniz? Bunlar bu iktidarla oldu. 6 bin yüz kilometre. Bugün Ünye'de bunları çok detay anlatacağız. Onun için burada fazla müsaade ederseniz vakit de kaybetmeyelim diyorum. Bir iki örnekle bunu şekillendirmek istiyorum. 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmışken bu ülkede biz şurada 10 yılda, 11 yılda bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik.''
 
''CHP demek, bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir''
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkmalarına değinen Başbakan Erdoğan, ''Şimdi anamuhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor. Eğer çete arıyorsan sen onu kendi içinde, kendinde ara, genel müdürlük yaptığın dönemler dahil. Rahşan affıyla kurtuldun be. Rahşan affıyla kurtuldun'' dedi.
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Değerli kardeşlerim, bunların mazisi karanlık, mazisi. Bu ülkeye onlar ne yaptılar, zarardan başka. CHP demek, kirlilik demektir. CHP demek, bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir. CHP demek, temel hak ve özgürlükleri yok etmek demektir. Bu ülkede fikir, düşünce özgürlüğü CHP iktidarları döneminde en büyük darbeyi yemiştir. Onunla yokluğa mahkum olmuştur.
Şu anda bu genel müdür güya karanlık geçmişini aydınlatacak. Daha çok beklersin. Çamur atmakla da bir yere varamazsın. Evelallah biz AK Parti'yiz. Bunu böyle bileceksin. Senin kabul edip etmemen de önemli değil. Kabul eden yer burası, millet. 30 Mart'ta da benim milletim bunun kararını en güzel şekilde verecektir. Hiç sıkıntımız yok. Bu konularda rahatız."
 
Hukuka yansıyan olayın, hukukta karşılığını bulacağını vurgulayan Erdoğan, "Bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır. Hukukçuların da hukuka saygılı hareket etmesidir, güdümlü hareket etmesi değil. Güdümlü hareket ettikleri zaman kusura bakmasınlar o zaman da bizler tabii ki siyasiler olarak... Yasama organı niye var bu ülkede, yürütme organı niye var bu ülkede, yargı niye var bu ülkede? Hepsinin Anayasa'da ne yapacağı, nasıl çalışacağı hepsi bellidir. Hepsi eğer Anayasa'daki çalışma esaslarına göre çalışıyorsa problem yok. Ama buradan taviz veriliyor da buna aykırı hareket ediliyorsa kusura bakmasınlar biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık bundan sonra da yapmaya devam ederiz" diye konuştu.
 
Bir yargı mensubunun yürütmeye alışılmışın dışında, yasalara aykırı olarak emir talimat veya baskın yapamayacağını belirten Erdoğan, "Bunu yapmaya kalktığı zaman orada 'beraati zimmet asıldır' kaidesi çalışamaz olur. Siz kalkıp da eğer bu insanlara karşı bu tür baskıları yapmak suretiyle eğer yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız biz de tabii ki üzerimize düşeni yapacağız, yaptığımız da odur.''
 
İşinizi yapın
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İşte son günlerde bakınız çok enteresan, büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız" diye konuştu.

aa

Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs