En Sıcak Konular

Kocaoğlu: Onunla yarışmak ayrı bir zevk

21 Aralık 2013 11:45 tsi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de iki dönemdir belediye başkanlığı yapan ve Mart 2014 seçimlerinde de CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvurusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın etkisinin olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, "Binali bey aday olmasaydı farklı değerlendirebilirdim. Binali bey aday olduktan sonra fazla düşünmemize gerek kalmadı, biz de müracaatımızı yaptık. Binali beyle, bakanla yarışmak ayrı bir zevk tabiki" diye konuştu.

"10 senedir rakibiz"

Seçimlerin kendileri açısından çok iyi gececeğine inandığını dile getiren Kocaoğlu, 2009 seçimlerinde aldıkları yüzde 56'lık oy oranını düşürmemenin kendileri için başarı olacağını kaydetti.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Binali beyle 10 senedir rakibiz. Zaten bu rekabet olmasaydı bu kadar motive olamazdım. Biz zaten başından beri rakibiz. Ben CHP'nin önemli bir koltuğunu kamu görevi yaparak dolduruyorum. Binali bey de hükümetin önemli koltuğunu doldurarak kamu görevini yapıyor. Rakip olmak benim açımdan iş yapılmasını hiçbir zaman engellemez, engellemedi de. Teşekkür etmesini de biliriz, eleştirmesini de. Ama hepsini de genel muaşeret kuralları ve centilmenlik içinde yaparız. Çünkü kamu görevi yapıyoruz.

İzmir'i benim almak istemem veya Binali beyin, Sayın Başbakanın alması istemesi değil, seçmenin ne diyeceği önemli. 3 milyon seçmen 'İzmir'i 5 sene şunun yönetmesini istiyorum' diyecek. İzmirli ne derse kabülümüzdür. Bunun başka çaresi yok."

Partisinin henüz kendisini resmi olarak aday açıklamaması konusunda ise Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Amerika'ya gitmeden önce görüştüğünü daha sonra görüşmelerinin olmadığını dile getirerek "Genel merkezin kafasında ne var bilmiyorum ama ben adayım" dedi.

aa

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs