En Sıcak Konular

Halkbank’a güven tam

21 Aralık 2013 09:34 tsi
İstanbul merkezli operasyonun hedef alındığı Halkbank’a yerli ve yabancı müşterilerden destek geldi.

Bankanın üst düzey yöneticileri, yatırımcıların gelişmeler üzerine kendileriyle irtibata geçerek, güvenlerinin tam olduğu söylediklerini kaydetti.
 
İstanbul merkezli operasyonlarda hedef haline gelen Halk Bankası’nın, süreçten yara almadığı aksine yatırımcıların ve müşterilerinin bankaya güveninin tam olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de reel sektörün kalbi olarak gösterilen Halk Bankası’na, para baronlarını rahatsız edecek düzeyde hem yerli hem de yabancı çok sayıda müşterisinden destek geldi. Finans sektöründen edinilen bilgilere göre son günlerde yaşanan olayların ardından hem yerli hem de yabancı kuruluşlar banka ile irtibata geçti. Bankanın üst düzey yöneticileri ile görüşen firma temsilcileri güvenlerinin tam olduğunu ifade etti. Yaşanan gelişmelere ilişkin Star’a değerlendirmede bulunan üst düzey bir Halkbank yetkilisi bilanço ve likidite olarak herhangi bir sorun olmadığına dikkat çekerek, “Tüm iş yaptığımız kişi ve kuruluşlar bizi çok yakından tanıyor. Yaptığımız hiçbir işlemde kendi iç işleyişine aykırı uluslararası yaptırımların dışına çıkmadık. Müşterilerimizde bunun farkında” dedi.
 
Hazine’ye 1.5 milyar kaynak
 
Yıl sonunda 2.8 milyar Türk Lirası’na yakın kâr elde etmeyi planladıklarını ifade eden yetkili bu rakamın yüzde 51’inin Hazine’ye aktarılacağının altını çizdi. Halk Bankası’nın tüm finans işlemlerine aralıksız devam ettiğini ifade eden üst düzey yetkili genel müdürün isminin operasyona karışmasının bankayı ilgilendirmediğine dikkat çekerek, “Biz böyle olduğunu düşünüyoruz. Türkiye için hizmetleri olan büyük bir banka. Herhangi bir endişeye ve panik havasına gerek yok, sakin olunması gerekiyor. Bankamızın yıpratılmaması gerekiyor. Banka olarak kurallara aykırı bir işlem yapmadık” diye konuştu.
 
Öz Finans-İş: Linç kampanyasını kınıyoruz
 
Öz Finans-İş Sendikası, 20 bin emekçiden oluşan Halkbank ailesinin başarı öyküsünün bir kısım çevreler tarafından yürütülen kampanya ile linç edilmesini kınadıklarını bildirdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 2005 yılında Hazine’ye yük olan bu bankanın, bugün itibariyle değerini 5 katına çıkaran çalışanlarının, bundan sonra da özveriyle Halkbank’ın başarısı için mücadele edeceği kaydedildi. Sendika yönetimi “Gizli yürütülen bir soruşturma bahane edilerek, Halkbank ve çalışanlarına karşı yürütülen linç kampanyasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

star


Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs