En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bütün atamalar gayri meşrudur

20 Aralık 2013 14:49 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TMMOB Sanayi Kongresi'nde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu "Adı yolsuzluğa bulaşmış bir İçişleri Bakanı’nın yaptığı bütün eylemler, bütün işlemler gayri meşrudur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TMMOB Makine Mühendisliği Odası’nın 2013 Sanayi Kongresi’ne katıldı. Kongredeki konuşmasında İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Kabine değişikliği olabileceği belirtiliyor ama sadece bu soruşturma da ismi geçen 4 bakan değil, 8 bakan da olabileceği düşünülüyor. Neden böyle bir şeye gereksinim duyulmuş olabilir” sorusana Kılıçdaroğlu, “İsterse Bakanlar Kurulu’nun tamamı değişsin. Artık bu Hükümet Türkiye’ye güven vermiyor. Yolsuzluğa bulaşan bir siyasal iktidarın Türkiye’ye güven vermesi mümkün değildir. Yolsuzluğu savunan, yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışan bir Başbakan’ın Türkiye’ye vereceği hiçbir şey yoktur. bakın savcılar için engel getiriliyor. Polis şefleri görevden alındı. Ne yaptı bu insanlar? Yasaların gereğini yaptılar. Siyasal iktidar bütün ağırlığıyla yasaların gereğini yapan polislerin üzerine abandı. Savcılar engellenmeye çalışıyor. Biz bu olayı takip ediyoruz. Medyadan özel isteğim lütfen bu olayı yakından takip edin. Kapatmak isteyeceklerdir, kapatacaklardır, Bakanları değiştirdik, Bakanlar değiştirilmez. Bakanlar istifa etmek zorundadır. Bakanların fezlekesi geldiği zaman, onlar dosyaları açıldığı zaman yüce divana gitmek zorundadır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabının sorulması gerekir. Demokrasinin kuralı budur. Bu kışta evine kömür alamayan var, evine ekmek götüremeyen var. Bunlar dolarları mezarlarıyla öbür dünyaya mı götürecekler. Birileri bunun hesabını sormayacak mı” diye konuştu.

RICCARDIONE İLE GÖRÜŞME

Kılıçdaroğlu’nun dün ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin rezidansında gerçekleşen yemeğin zamanlamasının dikkat çektiğini ve görüşmede yolsuzluk operasyonu ile Büyükelçi’nin olayları Gezi Olaylarına benzettiği iddialarını soran gazetecilere Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Daha önce Amerika’dan döndükten sonra böyle bir yemek yeme tarihi belirlenmişti ama bu tamamen tesadüfen o güne geldi. Yoksa bu olaylarla bağlantılı özel bir toplantı ya da yemek değil. Hayır efendim Gezi Olayları ayrı, bu olay ayrı arkadaşlar. Gezi Olaylarında insanlar demokrasi ve özgürlük istiyordu. Burada da yolsuzlukların üstü kapatılmak isteniyor. Birisi ak birisi kara, yakından uzaktan hiçbir ilgisi yok.”

BÜTÜN ATAMALAR GAYRİ MEŞRUDUR

Poliste görevden almaların devam edebileceği yönündeki haberlerin olduğunu ve Ankara’da Emniyet Müdürleri’nin yerlerinin değiştirileceği ile ilgili soruyu Kılıçdaroğlu, “Niye değiştiriyorlar? Yolsuzluk dosyaları ortaya çıkmasın diye. Niye değiştiriyorlar? Biz bir şeyler yapıyoruz diye. Adı yolsuzluğa bulaşmış bir İçişleri Bakanı’nın yaptığı bütün eylemler, bütün işlemler gayri meşrudur. Bu İçişleri Bakanı olduğu sürece yapılan bütün atamalar gayri meşrudur. Bana neden haber verilmedi diyor. Senin oğlunla ilgil gelip sana haber verecekler sende oğluna haber vereceksin. Bu milletin aklıyla alay etmek demektir. Böyle bir şey olabilir mi? Hukuk onlara haber verilmemesini öngörüyor. HSYK’nın bu konuda genelgeleri var. Bu konuda yönetmelik var. Soruşturmanın gizliliği kuralı var. Hırsıza haber verilir mi önceden. Neden bana haber vermedin, bende önlem alacaktım diyor” cevabını verdi.

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs