En Sıcak Konular

İslam düşmanı Wilders yine sahnede

20 Aralık 2013 13:25 tsi
İslam düşmanı Wilders yine sahnede Hollanda'da Wilders’ın Müslümanlar karşıtı son eylemi tepki çekti, hükümet ve muhalefet partileri eylemi kınadı

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın, odasının kapısına İslamiyet karşıtı bir etiket yapıştırması ve bunu kampanya haline getirerek toplumda bedava dağıtması ülkede tepki çekti.

Hükümet yetkilileri ve muhalefet partileri, Wilders'ın eyleminin insanlara hakaret içerdiği görüşünü dile getirdi.

Wilders'ın bu hareketinin hükümet tarafından desteklenmediğini belirten Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Müslümanların iyi niyetli bir şekilde radikal düşüncelere kapılmadan yaşamak istediğini söyledi.  Müslümanların inançlarına hakaretin aşırılıkla mücadeleye katkı sağlamayacağını, bunun radikallerin lehine olacağına işaret eden Timmermans, hükümet olarak bu eylemi tasvip etmediklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise "iğrenç" olarak tanımladığı eylemin insanları incitme amacı güttüğünü söyledi.

Eylemin, Hollanda toplumuna katkı sunarak yaşayan çok sayıda Müslümanın suratına atılmış bir tokat olduğunu belirten Asscher, insanların bunu hak etmediğini kaydetti. İşçi Partisi (PvdA) lideri Hans Spekman ve Yeşil Sol (GL) lideri Bram Ojik de yaptıkları açıklamalarla, bu girişime karşı olduklarını dile getirdi.

Aşırı sağcı politikacı Wilders, Suudi Arabistan bayrağı formatında hazırladığı ve üzerinde İslam'a hakaretler içeren etiketi dün meclisteki odasının kapısına yapıştırmıştı. Etiketi isteyen herkese bedava dağıtacağını da açıklayan Wilders, insanlara kendisi gibi bunu kapılarına yapıştırmaları çağrısında bulunmuştu.

Daha önce de benzer eylemlere imza atan Wilders'ın 2008 yılında çektiği, Müslümanlara hakaret içerikli "Fitne" adlı filmi büyük tepki toplamıştı.

Yetkililerin o dönem Hollanda'nın uluslararası çıkarlarına zarar verdiğini açıkladıkları filmde Wilders, 11 Eylül ve 2004 Madrid saldırılarına ait görüntülerin yanında Kuran-ı Kerim'den alıntılar da kullanmıştı. Ülke sınırlarının başta Müslümanlar olmak üzere göçmenlere kapatılmasını savunan Wilders, 2011 yılında Müslümanlara karşı kin ve nefrete yol açtığı gerekçesiyle yargılandığı mahkemede beraat etmişti.


Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs