En Sıcak Konular

Kaçakçılar döşüyor "Hudut Kartalları" söküyor

20 Aralık 2013 12:08 tsi
Birçok kaçak ürünün geçirilmeye çalışıldığı Suriye sınırında hudut birlikleri tarafından alınan önlemlerle kaçakçılara göz açtırılmıyor.

Mazottan sigaraya, küçük ve büyükbaş hayvandan uyuşturucuya kadar birçok canlının ve kaçak ürünün yasa dışı yollardan geçirilmeye çalışıldığı Suriye sınırında hudut birlikleri tarafından alınan önlemler sayesinde kaçakçılara göz açtırılmıyor.

"Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, sorumluluk bölgemde korumakla görevli gözetleyiciyim. Gözüm sorumluluk bölgemde, kulağım komutanda. Vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım" şeklindeki tekmille sınır hattında adeta kuş uçurtmamaya çalışan hudut piyade birlikleri, 24 saat termal kamera ve gözetleme kulelerinden sınır hattını gözlüyor.

Türkiye-Suriye sınırında 24 saat devriye görevi yapan ve güvenlik tedbiri alan güvenlik güçlerine rağmen yasa dışı yollardan kolay para kazanmak isteyen kaçakçılar ise daha önce Asi Nehri üzerinden bidonlarla geçirdikleri kaçak mazotu, son dönemde yaklaşık 3 kilometreyi geçen boru hatlarıyla Türkiye tarafına taşımaya çalışıyor.

Daha önce, Suriye ile Türkiye arasında adeta bir sınır olan Asi Nehri üzerinden iplere bağladıkları bidonlarla kaçakçılık yapmaya çalışan kişiler, hudut birliklerinin aldığı önlemler sayesinde amaçlarına ulaşamıyor. Etkin mücadele sonucunda bidonlarla kaçakçılık yapamaz hale gelen kişilerin, son zamanlarda Suriye'den Türkiye tarafına mazot taşınması için uzunluğu 3 kilometreyi bulan boru hatları döşedikleri tespit edildi.

Su altından boru hattı

Suriye tarafından getirilen boruları Asi Nehri üzerinden geçiren ve su üzerinde belli olmaması için taş bağlayarak kamufle etmeye çalışan kaçakçılar, Türkiye tarafında da toprak altına hatları döşüyor.

Tarlada çalışır gibi görünerek boru hatlarını döşeyen ve bunların ucuna vana takarak özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde bidonlarını doldurmaya çalışan kaçakçılar, hudut birlikleri tarafından tespit edilerek yakalanıyor.

Başlangıç ve bitiş noktalarında vanaları bulunan ve hudut birlikleri tarafından tespit edilen boru hatları öncelikle toprak altından askeri araç yardımıyla çıkarılıyor. Toplanan boru hatları önce kesilerek içerisinde bulunan kaçak mazotlar imha ediliyor. Ardından da hudut kartalları, toplanan borularla ilgili kanuni işlem yapılmasını sağlıyor.

Hudut kartallarının boru hatlarına müdahalesi sırasında Suriye tarafından kimi zaman askerlere ateş açılsa da karşılığı hemen veriliyor.

AA



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs