En Sıcak Konular

Putin: Ukrayna'ya yardımın AB ile ilgisi yok

19 Aralık 2013 12:46 tsi
Putin: Ukrayna'ya yardımın AB ile ilgisi yok Basın mensuplarının karşısına çıkan Rus lider, gündemdeki önemli konularla ilgili soruları cevapladı. 2008'de 4 saat 40 dakika ile rekor kıran Putin'in canlı yayımlanan basın toplantısı iki saattir sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yerel ve yabancı basın temsilcilerinin sorularını cevapladı. Putin'in 9.büyük basın toplantısında ana gündem maddeleri Ukrayna, ABD'nin casusluk faaliyetleri ve Suriye oldu.

Ukrayna'ya yardımın protestolar ve AB konusuyla ilgisi olmadığını savunan ve "yardıma ihtiyaçları vardı, destek verdik" diyen Putin şöyle konuştu:

"Ukraynalıların kardeş halk olduğunu söylüyorsak, akraba gibi davranmamız ve zor durumda olan Ukrayna'ya yardımcı olmamız lazım. Halkı başkalarına kendi görüşlerini empoze eden bazı sosyal grupların saldırgan davranışlarından korumak gerekiyor.
Hangi ittifakta bulunmak Ukrayna halkının ve Ukrayna'nın meşru iktidarının tercihidir. Bizim bu konuyla ilgimiz yok.Biz Ukrayna'nın Avrupa hayallerini çalmadık. Sadece Ukrayna'nın AB ile anlaşmasının bizim ekonomimize zarar vereceğini söyledik. Yuşçenko neden AB ile anlaşma imzalamadı? Ukrayna'daki olayların AB ile ilgisi yok, bu, sadece siyasi mücadele için bir bahane."

ABD'nin dinleme faaliyetleri ve Rusya'ya sığınan Edward Snowden'le ilgili sorular da basın toplantısında öne çıktı.
Putin, "Amerikanın yaptığı dinlemelerin her şeyden önce terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Bu bir gereklilik" diyerek casusluk faaliyetlerine destek verdi.

"Snowden'le tanışmadım ve görüşmedim. Onun kendi işi var, benim kendi işim var. Snowden'la operasyonel planda çalışmadık, çalışmıyoruz" diyen Rus lider, "istihbaratçıların analitik yazışmalarını okumak faydasız. Çünkü bunlar gerçek değil, yazanın görüşü. Bu işi yaptım, biliyorum" ifadesini kullandı.

Putin, Suriye konusundaki "başarının" "sadece Rusya'nın değil, partnerlerinin de başarısı olduğunu söyledi.

Toplantıda Gürcistan'la ilişkiler de Rus lidere soruldu.

"Gürcistan'ın yeni yönetimine şahsi bakış açım değişti" diyen Putin, "yeni yönetiminin verdiği sinyalleri" gördüklerini belirtti.

"Medvedev halefiniz olabilir mi?" şeklindeki bir soruya cevaben Putin gazeteciyi "nasıl provokasyon sorular soruyorsunuz" diyerek azarladı.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs