En Sıcak Konular

Bakan Muammer Güler 3 milyon dolar istedi!

19 Aralık 2013 12:19 tsi
Rıza Sarraf'ın yasa dışı faaliyetlerini MASAK'a ihbar eden Emniyet Müdürü Orhan İnce'nin 400 bin dolar karşılığında İstanbul'dan Osmaniye'ye sürüldüğü tespit edildi.Bakan Güler'in İnce'nin meslekten ihracı için de 3 milyon dolar istediği teknik takibe tak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun şok detayları gün yüzüne çıktı. Soruşturma devam ederken İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlunun takip edildiğini fark etmesi üzerine, operasyonun erkene alındığı öğrenildi.

Bakan Güler’in teknik takip ve dinleme bilgilerini elde edip soruşturmayı deşifre edebileceği riski nedeniyle, teknik takibin durdurulduğu belirtildi. Bu nedenle operasyonun erkene çekildiği anlaşıldı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına istisnai olarak geçecek her bir örgüt mensubu için İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğlu Barış Güler ve Rıza Sarraf arasında kişi başı 1 milyon dolar rüşvet karşılığı anlaşma sağlandığı belirlendi.

Rüş­vet ve yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı Rı­za Sar­raf li­der­li­ğin­de­ki suç ör­gü­tü­nün İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­ler ve oğ­lu Ba­rış Gü­le­r’­in ara­sın­da­ki kir­li iliş­ki­le­ri göz­ler önü­ne ser­di. Da­ha geç ya­pıl­ma­sı plan­la­nan so­ruş­tur­ma­nın Gü­le­r’­in Sar­ra­f’­a hak­kın­da so­ruş­tur­ma yü­rü­tül­dü­ğü­nü ile­te­rek so­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği­ni ih­lal et­me­si ve de­lil­le­rin ka­rar­tı­la­bi­le­ce­ği ge­rek­çe­siy­le ope­ras­yo­nun er­ke­ne alın­dı­ğı­na dik­kat çe­ki­li­yor. Sa­rraf’­ın ya­kın­la­rı­na 5 mil­yon rüş­vet kar­şı­lı­ğın­da “is­tis­na­i yol­da­n” va­tan­daş­lık al­dır­dı­ğı id­di­a edi­len Sar­ra­f’­ın Çi­n’­de ha­ya­li iş­lem­le­rin­de kul­lan­dı­ğı pa­ra­van fir­ma­la­rın ban­ka­lar nez­din­de ya­şa­dı­ğı sı­kın­tı­la­rın gi­de­ril­me­si için İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı adı­na Çin ban­ka­la­rı­na biz­zat İçiş­le­ri Ba­ka­nı ola­rak “Re­fe­rans Mek­tu­bu­” yaz­dı­ğı öne sü­rül­dü.

SAR­RA­F’­A 1.5 MİL­YON DO­LA­RA KO­RU­MA

Ta­kip edil­di­ğin­den şüp­he­le­nen Sar­ra­f’­ın Gü­le­r’­den hak­kın­da so­ruş­tur­ma olup ol­ma­dı­ğı­nı araş­tır­ma­sı­nı is­te­di­ği tek­nik ta­kip­te be­lir­len­di. Gü­le­r’­in Sar­raf hak­kın­da yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği­ni ih­lal ede­rek so­ruş­tur­ma hak­kın­da bil­gi ver­di­ği öne sü­rül­dü. Tra­fik uy­gu­la­ma­la­rın­dan dur­du­rul­ma­ması için Sar­ra­f’­a 1.5 mil­yon do­lar­lık rüş­vet kar­şı­lı­ğın­da ko­ru­ma po­li­si tah­sis edil­di­ği be­lir­len­di. Sar­kuy­san A.Ş.’nin Ge­nel Ku­rul Top­lan­tı­sı için gö­rev­len­di­ri­le­cek Ba­kan­lık Tem­sil­ci­si­’nin, Rı­za Sar­ra­f’­ın ta­le­bi doğ­rul­tu­sun­da be­lir­le­ne­rek gö­rev­len­di­ril­me­si ve şir­ke­tin yö­ne­ti­mi­nin Rı­za Sar­raf ta­ra­fın­dan ka­za­nıl­ma­sı için gi­ri­şim­ler­de bu­lu­nul­du­ğu be­lir­til­di. So­ruş­tur­ma­da Ba­kan Gü­le­r’­in oğ­lu­na tes­lim edi­len rüş­vet mik­ta­rı­nın 20 mil­yon TL’­yi geç­ti­ği an­la­şıl­dı. Rüş­vet iliş­ki­si­ne le­gal bir gö­rü­nüm ka­zan­dır­mak ama­cıy­la Ba­rış Gü­ler ve Rı­za Sar­raf ara­sın­da Ba­rış Gü­le­r’­den Da­nış­man­lık Hiz­me­ti alı­mı ko­nu­lu 720.000 do­lar­lık kon­trat im­za­lan­dı­ğı da tes­pit edil­di.

SAR­RA­F’­A İS­TİS­NA­İ VA­TAN­DAŞ­LIK

Du­ba­i, Çin ve Rus­ya­’da fa­ali­yet gös­ter­di­ği be­lir­le­nen Sar­ra­f’­ın İran va­tan­da­şı ol­ma­sı ne­de­niy­le İra­n’­a ABD, AB ve BM ta­ra­fın­dan uy­gu­la­nan am­bar­go­lar do­la­yı­sıy­la ulus­la­ra­ra­sı ban­ka­cı­lık iş­lem­le­rin­de he­sap­la­rı­nın blo­ke ol­ma­sı ris­ki bu­lun­du­ğu­na dik­kat çe­ki­li­yor. Sar­ra­f’­ın bu prob­lem­le­ri or­ta­dan kal­dır­mak ama­cıy­la “is­tis­na­i ola­rak Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rıy­la Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Va­tan­daş­lı­ğı­’na geç­mek is­te­di­ği ve bu is­te­ği­ni Ba­kan Gü­le­r’­e ilet­ti­ği an­la­şıl­dı. So­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti va­tan­daş­lı­ğı­na is­tis­na­i ola­rak ge­çe­cek her bir ör­güt men­su­bu için Ba­kan Gü­ler, oğ­lu ve Sar­raf ara­sın­da 1 mil­yon do­lar rüş­vet kar­şı­lı­ğı an­laş­ma sağ­lan­dı­ğı be­lir­len­di. 5 mil­yon do­lar kar­şı­lı­ğın­da Sar­ra­f’­ın ya­kı­nı ve yö­ne­ti­ci­le­rin­den olu­şan 5 ki­şi­ye Türk va­tan­daş­lı­ğı ka­zan­dır­dı­ğı öne sü­rül­dü.

İH­BAR EDEN MÜ­DÜ­RE RÜŞ­VET­LE SÜR­GÜN

Yi­ne so­ruş­tur­ma­da Sar­ra­f’­ın ya­sa­dı­şı fa­ali­yet­le­ri­ni MA­SAK’a ih­bar eden Em­ni­yet Mü­dü­rü Or­han İn­ce­’nin 400 bin do­lar kar­şı­lı­ğın­da İs­tan­bu­l’­dan sü­rül­dü­ğü tes­pit edil­di. Ba­kan Gü­ler ve oğ­lu­’nun dev­re­ye gir­me­siy­le Ha­zi­ran 2013’de Ba­kan olu­ruy­la em­ni­yet mü­dü­rü İn­ce, ön­ce Os­ma­ni­ye­’ye ar­dın­dan da Zon­gul­da­k’­a ta­yin edil­di.  Ba­kan Gü­le­r’­in 400 bin do­lar kar­şı­lı­ğın­da İs­tan­bu­l’­dan ta­yi­ni­ni çı­kar­dı­ğı Em­ni­yet Mü­dü­rü­nün mes­lek­ten ih­raç edil­me­si için de 3 mil­yon do­lar kar­şı­lı­ğın­da Sar­ra­f’­la rüş­vet an­laş­ma­sı sağ­la­dık­la­rı id­di­a edil­di.

Ba­kan Gü­le­r’­in “Def­te­ri­ni dü­re­ce­ğim o pez...in. Sen ra­hat ol. Aya­ğı­nı denk al­sın, mes­lek­ten at­tı­rı­rım. Ben o ter­bi­ye­si­zin ka­fa­sı­nı ko­par­tı­rım, on­da ra­hat ol” di­ye­rek Sar­ra­f’­ın te­dir­gin­li­ği­ni gi­der­me­ye ça­lış­tı­ğı ta­kip­te tes­pit edil­di.

BAKAN’IN OĞLUNUN EVi BANKA GiBi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde arama yapıldı. Aramada, 6 para kasası ile sahte para kontrolü de yapabilen 1 adet para sayma makinesi bulundu. Kasalardan çıkan çok miktarda döviz ve Türk Lirası’na el konulduğu belirtildi.Barış Güler’in evindeki sadece 2 numaralı kasada ise 1 milyon 421 bin 73 TL civarında dolar, euro ve Türk Lirası bulundu.

GÜNGÖR ERGÜN - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs