En Sıcak Konular

Kutsal topraklarda umre yoğunluğu

18 Aralık 2013 20:35 tsi
Hac Bakanlığı, şu ana kadar 211 bin kişiye umre vizesi verildiğini bildirdi.

Suudi Arabistan'da Hac Bakanlığı'nın şu ana kadar 211 bin kişiye umre vizesi verdiği ve vize verilenlerden 12 bin kişinin kutsal topraklara geldiği bildirildi.
 
Hac Bakanı Bender Haccar, yaptığı açıklamada, umre sezonunun bu ay başladığını ve Suudi Arabistan'ın, dünyanın her yerindeki büyükelçilikleri ve konsoloslukları aracılığıyla 211 bin kişiye umre vizesi verdiğini belirtti.
 
Hac Bakanlığı Cidde Direktörü Abdullah Margalani de, yeni oluşturulan elektronik sistemler sayesinde umre ziyareti için ülkeye gelenleri ve ülkeden ayrılanları günlük olarak tespit edebildiklerini söyledi. Margalani, 2014 yılında umre için 70 ülkeden 6 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti.
 
Bakanlıktan verilen bigliye göre uygulamaya giren yeni elektronik sistemler sayesinde ziyaretçileri havalimanlarından alacak otobüs şoförlerinin cep telefonlarına, ziyaretçiler ülkeye giriş yaptığı anda mesaj gönderiliyor. Bakanlık talimatları doğrultusunda umre ziyaretçileri havalimanına gelmeden önce turizm şirketlerinin yetkilileri de 6 saat öncesinden havalimanlarına geliyor.
 
Havalimanlarında ve kutsal mekanlarda umre ziyaretçilerine hizmet amacıyla 5 bin görevlinin hazır beklediği ifade edilirken, ziyaretçilerin ülkede daha rahat hareket edebilmelerini sağlamak için ülke raporları ve gerekli bilgileri içeren kitapçıkların dağıtılacağı da bildirildi.
 
Öte yandan özellikle sokaklarda satılan kaçak zemzemler ile mücadele çerçevesinde, ziyaretçilerin sadece Mekke'deki zemzem fabrikasından satın alınan zemzemleri götürmelerine izin verileceği kaydedildi.

aa
 

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs