En Sıcak Konular

Şimşek: Yargıya gerekli desteği vereceğiz

18 Aralık 2013 20:09 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kim yanlış yaparsa, bir kuruşunu dahi kullanır gasp ederse, ne gerekiyorsa biz adli makamların, yargının arkasındayız, gerekli desteği vereceğiz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sorularıyla karşılaştı.

İçişleri Bakanına ulaşamama konusundaki bir soruya Şimşek, "Herşeyden önce o bahsettiğiniz husus, İçişleri Bakanımıza ulaşamama hususu bir defa arayıp toplantıda olduğu husustur." karşılığını verdi. "Milletimizin irfanına, sağduyusuna inanıyor, güveniyoruz." diyen Şimşek, bu kadar aceleci davranmayıp iddianameyi görecek ve milletin kararını vereceğini ifade etti.

"Kim yanlış yaparsa, bir kuruşunu dahi kullanır gasp ederse, ne gerekiyorsa biz adli makamların, yargının arkasındayız, gerekli desteği vereceğiz." diyen Şimşek, her yerde yanlış çıkabileceğini belirterek, "Önemli olan bizim tavrımızdır. Arkasında başka hususlar var mı; bu konuşulur. Olaya öyle bakmamak lazım. Bir sorun varsa bütün yönleriyle değerlendirmeliyiz. Burada hata, eksik varsa gereği yapılmalıdır. Hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bizde en az sizin kadar hassasız." şeklinde konuştu.

Vergi denetimleri konusundaki bir soruya ise Bakan Şimşek, zaman zaman ihbar veya savcılık isteği üzerine arama ve inceleme yapılabildiğini kaydetti. İncelemelerin yeni bir şey olmadığına dikkat çeken Şimşek, incelemelerin Gezi sonrasına denk gelmesi sebebiyle belki bir takım algılara yol açabildiğini kaydetti. "İnanın hiçbir inceleme altı aydan önce bitmiyor. Zaman zaman bir yılı alıyor." diyen Bakan Şimşek, 59 tane polisli-savcılı aramalar yapıldığını ifade etti.

haber7

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs