En Sıcak Konular

İskender'in gözü kimin üzerinde?

18 Aralık 2013 09:55 tsi
İskender'in gözü kimin üzerinde? Rus füzeleri Türkiye'ye dönmüş

Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet gazetesinde yayınlanan haberine göre ABD’nin füze kalkanına karşı İskender füzelerini Kaliningrad bölgesine konuşlandırarak Batı ile kriz yaşayan Rusya’nın bir ay önce de Türkiye’ye bakan Güney Askeri Bölgesi’ne aynı silahlardan yerleştirdiği ortaya çıktı.

Alman Bild gazetesi pazar günü uydu fotoğraflarına göre Rusya’nın nükleer savaş başlığı atma kabiliyetine sahip kısa menzilli taktik İskender füzelerini Baltık Denizi’ne bakan Kaliningrad bölgesine yerleştirdiğini ortaya çıkarmıştı. Polonya ve Litvanya, Moskova’dan açıklama isterken Rusya Savunma Bakanlığı füzeleri doğruladı ve meşru olduğunu savundu. Bild’in haberi Batı’da tartışma yaratırken, “Russia 24” kanalının İskender konuşlandırmasıyla ilgili bir ay önce haber yaptığı anlaşıldı.

Avrupa’yı kızdırdı

Russia 24’e göre modernizasyondan geçirilmiş yeni üretim ilk taktik İskender-M füze bataryası Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’ne konuşlandırıldı. Ve gerekli eğitimi alan askeri personel bölgede savaş nöbeti tutmaya başladı. Ancak Rus devlet televizyonunun bu haberi pek ses getirmedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 23 Kasım’da Rusya’nın St.Petersburg kentine yaptığı ziyarette de İskender füzeleri gündeme gelmedi. Ancak Rusya-Avrupa ekseninde patlak veren son krizin ardından dün açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin batı ve güneyine yerleştirilen füzeleri doğruladı.

Üç batarya yerleştirilecek

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Arkadiy Bahin, Rusya’nın güneyindeki Karadeniz’e yakın Krasnodar iline nakledilen füzelerin burada bölge komutanı General Aleksander Galkin’e teslim edildiğini açıkladı. Galkin, ilk füze bataryasının yerlerine konuşlandırılmasının ardından üç ay zarfında iki İskender füze bölüğünün da bölgeye ulaştırılacağını kaydetti. Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi, Rostov’dan Gürcistan sınırına uzanıyor ve Karadeniz kıyılarını kapsıyor.


 



Bu haber 1,728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs