En Sıcak Konular

Bahçeli: Soruşturma sonuna kadar götürülmeli

17 Aralık 2013 19:52 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki yolsuzluk operasyonuyla ilgili, "Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir" değerlendirmesinde bulundu.



Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube ekiplerince kamu ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddiaları kapsamında şimdiye kadar 49 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Aralarında "yandaş" işadamları, bakan çocukları, AK Partili danışman ve bürokratların, AK Partili Fatih Belediye Başkanının ve bir kamu bankası genel müdürünün de bulunduğu şüphelilerin çok vahim suçlamalarla soruşturma sürecine dahil edildiklerini kaydeden Bahçeli, şu görüşleri savundu:

"İstanbul’daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki hükümet boyunu aşan kir ve karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasbeden ahlaksızlıkların merkez üssü haline gelmiştir. Nitekim Başbakan Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye resmen, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların hakimiyeti altına girmiştir. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yan kesiciler, komisyoncular, tefeciler ve tufeyliler AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir. Şu günkü şartlarda, hükümetin sevk ve idare ettiği yolsuzluk ve hukuksuzluk kervanı gizlenemeyecek, saklanamayacak ve örtülemeyecek kadar büyümüş, kökleşmiş, her tarafı sarmıştır. Kara para zincirinin halkaları, gayrimeşru gelir kapılarının parçaları, yasa dışı yollarla servet üstüne servet edinen mafyatik yapılanmaların uzantıları AKP'ye tam olarak sızmış ve hatta ele geçirmiştir. İstanbul’da yürütülen ve çok ayaklı devam eden yolsuzluk soruşturması bunu bir kez daha ispatlamıştır."

Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin yolsuzluklarla hesaplaşması, temiz toplum, temiz yönetim ve temiz siyaset için herkesin samimi şekilde mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

AA



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs