En Sıcak Konular

Vural: Savcılara müdahale edilmemeli

17 Aralık 2013 16:46 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bakan çocuklarının da gözaltına alındığı soruşturmada savcılara müdahale edilmemesi gerektiğini açıkladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. İstanbul’da yürütülen operasyon hakkında konuşan Vural, “Bu soruşturmanın herhangi bir engelleme olmadan, savcılara müdahale etmeden KCK soruşturması gibi kanun zırhına sokulmadan sonuna kadar gidilmesi, kime, nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gitmesidir. Kime uzanıyorsa. Kayınpederler, yeğenler, analar, babalar, çocuklar, gemicikler, fenerler, sonuna kadar gitmelidir. Bu dönemde üstü örtülen, örtülmek istenen her türlü husus açığa çıkarılmalıdır. Biz bunu istiyoruz. Peşinde olacağımızı ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Başbakan’ı da eleştiren Vural, “Başbakan, dünyanın en büyük gayrimenkul komisyoncusu haline gelmiştir. Bütün kamu kurumlarının arsaları Başbakanlık’a bağlanmıştır. Bu mülklerle ilgili yatırım yapacaklar Başbakan’dan izin almalıdır. Bir yıldır, iki yıldır madenleri işletecek olanlara izinler Başbakanlık’ta bekletiliyorsa, kime izin verildi kime verilmedi? Hazine'nin bu malları hangi kriterlere göre birilerine devrediliyor, bunu milletimiz öğrenmek istemektedir. Bugün görülmektedir ki rant lobisi çeşitli zirvelere kadar ulaşmıştır. Bir taraftan banka lobisi, bir taraftan rant lobisi Türkiye’yi sömürmektedir. Medyaya büyük görev düşüyor. Nerede son dakikalar? Bu millet bilgilenmek istiyor. Adeta bir karartma var. Belgesel mi yayınlayacaksınız?” ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN DERHAL İSTİFA ETMESİ GEREK"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'nu asrın olayı olarak değerlendirerek, hükümeti istifaya davet etti.

Seyfettin Yılmaz, 4 bakanın çocuklarının içinde bulunduğu böyle bir olayın dünyada benzerinin olmadığını kaydetti. Sadece Çin’de yapılan ve 2 bakanın karıştığı bir operasyonun bulunduğunu aktaran Seyfettin Yılmaz, “Orada 2 bakan istifa etmiş. Bizde 4 bakan var bu işin içinde. Ayrıca hükümete yakın işadamları da bu çarkın içinde. Ucu nereye dayanacağı belli olmayan bir operasyon. Ancak ucu nereye giderse gitsin mutlaka yolsuzluklar ortaya çıkarılmalı.” dedi.

OPERASYONU YÜRÜTEN SAVCILARA YÖNELİK OPERASYONDAN ENDİŞELİYİM

Rüşvet ve yolsuzluk iddialarında Başbakan’ın en gözde 4 bakanının da isminin geçmesinin operasyonu yürüten savcı ve emniyet mensuplarına yönelik bir baskı olacağını aktaran Milletvekili Yılmaz, “Kamuoyunun dikkatinin buraya yönelmesi gerek. Savcıya dışarıdan gelecek müdahalelere karşı dikkatli olunmalı. Böyle büyük yolsuzluğun üzerinin örtülmemesi gerekir. Bununla ilgili daha önce gensoru vermemize rağmen oylarıyla akladılar. Dün söylediklerimiz ortaya çıkıyor. Çok büyük bir yolsuzluk ve rüşvet çarkı var. Başbakan'ın gözdesi 4 bakanın ismi geçiyor. Savcı ve ekibine yönelik Adalet Bakanı ve Başbakan üzerinden bir operasyon yapılacağı yönünde endişelerim var. Kamuoyunun buraya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ucu nereye varacaksa varsın. Temiz toplum gereği her şeyin ortaya çıkmasını istiyoruz. Hepsinden önemlisi hükümetin derhal istifa etmesi gerek.” diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs