En Sıcak Konular

Lübnan-İsrail sınırında çatışma

16 Aralık 2013 08:21 tsi
Lübnan-İsrail sınırındaki Rasu'n-Nakura bölgesinde iki ülke askerleri arasında çıkan çatışmada 1 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, güney sınırındaki Rasu'n-Nakura bölgesinde  İsrail veLübnan askerleri arasında çatışma çıktı.
 
Çatışmada 1 İsrail askeri öldü, bazıları yaralandı. 1  Lübnan askerinin ise kaybolduğu,İsrail askerleri tarafından alıkonulmuş olabileceği ileri sürüldü.
 
AA muhabirin aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri işaret fişekleri atıp, İsrail askeri uçakları geniş çaplı kontrol uçuşu yaparken, sağlık ekipleri ile bölgede bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı askerler olay yerine ulaştı.
 
UNIFIL sözcüsü Andrea Tinanti, AA muhabirine, uluslararası güçlerin, durumun daha da kötüye gitmemesi adına taraflar arasında sağduyunun hakim olması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.
 
İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki Rosh Hanikra bölgesinde görevli birİsrail askerinin, sınırın diğer tarafından açılan ateş sonucu vurulduğu belirtildi.

Lübnan'da bombalı saldırı
 

Öte yandan, Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde düzenlenen iki bombalı saldırıda 1'i asker 4'ü saldırgan 5 kişinin öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi.
 
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, silahlı bir kişinin Sayda kentinin el-Ule Mahallesi'ndeki askeri kontrol noktasını aşarak el bombası atması sonucunda 2 askerin yaralandığı, askerlerin açtığı ateş sonucunda da saldırganın öldüğü belirtildi.
 

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs