En Sıcak Konular

Maliye Bakanlığı'ndan ödenek açıklaması

15 Aralık 2013 17:33 tsi
Maliye Bakanlığı, 2014 yerel seçimleri için belediyelere verilmek üzere bütçe tasarısına kapsam dışında herhangi bir ödenek konulmadığını bildirdi.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün bir toplantıda, "2014 bütçesinden belediyelere verilmek üzere 15,8 milyar lira ödenek ayrıldı" iddiaları üzerine, Bakan Mehmet Şimşek'in bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu ifade ettiği, ancak bugün de söz konusu iddialar üzerine yorumların devam ettiğinin görüldüğü belirtildi.

5779 sayılı kanuna göre, mahalli idarelere gelirden ayrılan payın 2013 yılı bütçe kanununda 33 milyar 417,9 milyon lira, 2014 Bütçe Tasarısında 38 milyar 807 milyon lira olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca belediyelere denkleştirme ödeneği ise 2013 yılı için 254 milyon lira, 2014 yılı için ise 278,8 milyon liradır. Bu ödenekler, ilgili mevzuatta belirtilen nüfus vb. kriterlere göre kullanılmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir inisiyatif kullanma imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca Bütçe Kanunu (E) Cetveline göre harcanan belediyelere yardım ödeneği ise 2013 yılı için 27,6 milyon lira, 2014 yılı için ise 29,9 milyon liradır. (E) Cetvelinde yer alan hükümde yeni bir düzenleme söz konusu olmayıp önceki yıllardaki hüküm aynen korunmuştur."

Açıklamada, bu çerçevede 2014 yerel seçimleri için belediyelere verilmek üzere bütçe tasarısına söz konusu kapsam dışında herhangi bir ödenek konulmadığı, dolayısıyla yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

AA



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs