En Sıcak Konular

TSK sınırda göz açtırmıyor

15 Aralık 2013 15:48 tsi
Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırlarda göz açtırmıyor. Reyhanlı'da Türkiye-Suriye sınırına döşenmiş akaryakıt hattı imha edildi. Suriye sınırında da çok sayıda kaçak ve kaçak malzeme ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hatay Narlıca'daki 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Şht.Ütğm.M.Ali Demirbüken Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, mobil yol kontrol unsurunun devriye faaliyeti esnasında ve birinci derece kara askeri yasak bölgede, Suriye’den Türkiye’ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen, bir ucu Reyhanlı/Aççana köyünün girişinde son bulan, akaryakıt kaçakçılığı için kullanılan 3 kilometre uzunluğunda ve iki inç genişliğinde bir boru hattı tespit edildi.

Söz konusu boru hattı, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bildirildi ve Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile kontrollü bir şekilde yakılarak kullanılmaz hale getirildi.

Suriye sınırında 869 kişi yakalandı

Suriye sınırında 6-12 Aralık günlerinde 869 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Dönem içerisinde; 869 şahıs ile dört adet tabanca, 4 bin 341 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 58 kg. uyuşturucu, 10 adet uyuşturucu hap, 8 bin 582 karton sigara, 15 kg. tütün, 25 karton nargile tütünü, 39 bin 356 lt. akaryakıt, dört adet yük hayvanı, 36 adet büyükbaş-küçükbaş hayvan, sekiz adet cep telefonu, 13 adet muhtelif motorlu araç, bin 563 adet muhtelif araç parçası, 94 lt. motor yağı, 105 adet muhtelif elektronik eşya, 83 adet muhtelif elektrikli cihaz, 4 bin 755 kg. muhtelif gıda maddesi, bin 196 adet muhtelif giyim eşyası, 900 adet muhtelif kozmetik malzeme, 114 şişe alkollü içki, 10 top kumaş, 8 bin 85 adet bebek bezi ele geçirilmiştir."

Açıklamada ayrıca aynı süre zarfında İran sınırında 11 şahıs ile 2 bin 350 lt. akaryakıt ve bir adet yük hayvanının, Irak sınırında iki şahıs ile bir adet motorlu araç, 100 adet av tüfeği, ve 200 lt. akaryakıtın, Yunanistan sınırında 238 ve Bulgaristan sınırında da 149 şahısın yakalandığı ve K.K.K.lığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemelerin, kolluk kuvvetlerine teslim edildiği bildirildi. 

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs