En Sıcak Konular

Nusaybin -Cizre karayolu ulaşıma açıldı

13 Aralık 2013 18:17 tsi
Başbakan Yardımcısı Atalay, "Ulaşıma kapanan Nusaybin -Cizre karayolunda yavaş da olsa trafik akışı sağlandı. Birkaç saat içinde sorun çözülür" dedi.

Kar nedeniyle ulaşıma kapanan Nusaybin-Cizre karayolunda incelemeler yapmak üzere beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile özel uçakla Mardin'e hareket eden ancak Mardin'de hava koşullarının elverişli olmaması nedeniyle Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, havalimanında gazetecilere açıklama yaptı.
 
Atalay, yıllardır bölgede görülmemiş bir kar yağışı olduğunu ifade ederek, ülkenin üçte birinde kar yağışı meydana geldiğini belirtti.
 
"Karadeniz Bölgesi de dahil ama Güneydoğu'da beklenmeyen ölçüde kar yağdı. Bu nedenle Nusaybin-Cizre karayolunda bir tıkanma oldu. Pek hazırlıklı olmadan yola çıkan tırlar var. Kaymalar var. Dolayısıyla yolu tıkamış oldular" diyen Atalay, dün akşamdan bu yana çalıştıklarını hem karayolları hem askeri birliklerin insani yardım olarak AFAD'ın koordinasyonunda çalıştığını vurguladı.
 
Atalay, yolda bekleyen vatandaşlara gıda paketleri ve battaniyelerin ulaştırıldığına dikkati çekerek, "Az önce aldığım habere göre hem Cizre hem Nusaybin tarafından yavaş da olsa trafik akışı sağlandı. Buna çok sevindim. Birkaç saat içinde sorun çözülür diye bekliyoruz. Birazdan karayolu ile Mardin'e oradan da Nusaybin'e geçeceğiz" diye konuştu.
 
Kalkınma Bakanı Yılmaz ile bu konu için bölgeye geldiklerini kaydeden Atalay, şöyle dedi:
 
"Kar yağışı devam edince bölgeye kendimiz gelmek istedik. Gelip sorunun bittiğini yerinde görüp ardından Ankara'ya döneceğiz. Orada bin civarında araç olduğu ifade ediliyor ama ağırlıkla büyük tırlar, küçük araç sayısı az. Dünden bu yana araç trafiği durduruldu. Dün ani kar yağışı ile yolda tıkanma oldu. Şimdi o araçlar çıkarılmaya çalışılıyor. İlk araçlar çıkarılmayıncaya kadar girişe izin verilmeyecek."
 
Suriyeli sığınmacı kamplarında kış koşulları
 
Atalay, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda alınan önlemlerle ilgili bir soru üzerine Atalay, Türkiye'deki kamplarda kış koşulları nedeniyle sorun olmadığını belirtti.
 
Atalay,  "Türkiye kesiminde sığınmacılarla ilgili kamplarımızda sorunumuz yok. Gerek ısınma olarak gerek beslenme olarak gerek sağlık hizmeti, gerek eğitim hizmeti olarak kamplarımızda bir sorun yok. Kamplarımızda şu an yaklaşık 210 bin kişi kalıyor ve buralarda çok iyi bir yönetim var. Ama üzücü olan şu günlerde, ki Anadolu Ajansının haberinden ve basından biz öğrendik, Suriye içinde bazı bölgelerde soğuktan çocukların hayatını kaybettiği, donduğu yönünde haberler var ve bugün sayısı 11'i bulmuş, bu tabii çok üzücü" diye konuştu.
 
Sivil toplum kuruluşlarının bu konuda rol oynadıklarını ve sınırdan diğer tarafa her gün kumanya ve yardım malzemesi gönderildiğini söyleyen Atalay, "Önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşları ile de bir toplantı yapacağız. Türkiye olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, insani yardım ulaştırma konusunda neler yapılabilir, bunun arayışı içindeyiz" diye konuştu.

aa


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs