En Sıcak Konular

Kocaoğlu, İzmir için adaylığını açıkladı

13 Aralık 2013 17:45 tsi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Rakip aday Binali Yıldırım'a, 'İzmir'e hoşgeldiniz' diyorum, birlikte centilmence bir yarış olmasını, İzmir'e pozitif enerji vermesini diliyorum" dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusu yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Kocaoğlu, burada yaptığı açıklamada, süreci takip etme kararı aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip herhangi bir günde şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı müteakip defalar paylaştım. Bugün rakip, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı belli oldu. Ben kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim, dosyayı aldım birazdan sizin huzurunuzda sayın il başkanına müracaat dosyamı takdim edeceğim."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürdüğünü ve pekçok çalışma yaptığına işaret eden Aziz Kocaoğlu, hemşehrilerinden yeniden aday olması yönünde talep aldığını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday adayı olurken başta ailesine danıştığını anlatan Kocaoğlu, "Ben rakip aday Binali Yıldırım'a, 'İzmir'e hoşgeldiniz' diyorum, birlikte centilmence bir yarış olmasını, İzmir'e pozitif enerji vermesini diliyorum" dedi.  

Seçim sürecinde İzmir'e yapılanların ve yapılmayanların tartışılacağını kaydeden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önceki yerel seçimlerde olduğu gibi halkımıza, hemşehrilerimize güvenerek, büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz. Bu yolda hem CHP örgütünün başta il, ilçe ve partilerimiz olmak üzere İzmirliler'in bizi destekleyeceğine inanıyor ve güveniyorum. Kendimizi 4 milyon İzmir'li hemşehrimize emanet ediyoruz."

Kamunun malını korumak, İzmir'i kalkındırmak için çalışacağını vurgulayan Kocaoğlu, EXPO sürecisinde hedef olarak belirlenen İnciraltı'nda sağlık kampüsü hedefini sürdüreceklerini, teşviklerdeki dengesizlikle mücadele edeceğini de anlattı.

İzmir'in duruşuna, insan haklarına olan inancına halel getirmeden çalışmayı sürdüreceğini kaydeden Kocaoğlu, "Gazamız mübarek olsun. 31 Mart'ta tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 3'üncü 5 yılımıza girmek dileğiyle" dedi.

Kocaoğlu, daha sonra CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'e adaylık adaylık dosyasını sundu.

Ali Engin de Kocaoğlu'na başarılar diledi.

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs