En Sıcak Konular

Putin'den batıya ağır eleştiriler

13 Aralık 2013 11:58 tsi
Putin'den batıya ağır eleştiriler Rusya Devlet Başkanı Putin, batının geleneksel değerlerini kaybettiğini, batıda iyi ve kötüye aynı muamelenin yapıldığını öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, Kremlin Sarayında yaptığı 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında batıyı geleneksel değerlerden vazgeçerek toplum içinde istikrar ve barışı tehlikeye sokmakla suçladı. Birçok batılı ülkede insanların 'iyi ve kötü'ye aynı haklar verilmesini istediklerini belirten Putin, ailevi değerlerin tahrib edilmesinin toplum içinde çok kötü sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Politika, ekonomi, kültür ve din temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin kadar katılımcıya hitap eden Putin, 'Biliyoruz ki, dünyada geleneksel değerleri korumamız konusunda bizi destekleyen insanların sayısı giderek artıyor.' dedi. Rus Ortodoks Kilisesini temsilen Patrik Kirill, 70 dakikalık konuşmayı en ön sırada oturarak dinledi. Diğer din temsilcileri ise arka sıralarda hazır bulundular.

Putin konuşmasında ülkesinin, dünyadaki binlerce yıllık ortak yaşama kültür ve geleneğini savunmak bakımından 'tarihi bir sorumluluk' taşıdığını ve elbette bunun muhafazakar bir tavırla yapılacağını söyledi. Rus Devlet Başkanı, bugün birçok ülkede ahlak ve gelenek normlarının tersine çevrildiğini, ulusal geleneklerin, ulus ve kültürlerin birbirine karıştırıldığını öne sürdü. Putin, cinsiyetler arasındaki farkı kabul etmeyen 'verimsiz hoşgörüyü' de kabul etmediğini dile getirdi.

Putin'in konuşmasını yorumlayanlar onuncu kez yaptığı program konuşmasının hiçbir bağlayıcı özelliği bulunmadığını, 2018'e kadar devam edecek görev süresi içinde somut etkilerden ve hedeflerden yoksun bir görünüm arzettiğini belirttiler. Rusya'da şimdiye kadar büyük bir gelişme görülmeden Putin'in aynı konuları tekrar edip durduğunu öne sürdüler.

Rus Devlet Başkanı Putin, konuşmasında Ukrayna'ya da seslenerek Rusya tarafından yönetilen Gümrük Birliğine katılmasını istedi. Kimseyi zorlamadıklarını belirten Putin, ancak dostlarının ortak çalışmayı arzu etmeleri halinde kendilerinin de buna hazır olduklarını söyledi.

Putin ayrıca NATO'nun da Avrupa'da bir füze kalkanı oluşturma planlarından vazgeçmesini taleb etti. İran'la yapılan antlaşmadan sonra böyle bir savunma sisteminin gerekliliği tezinin artık ortadan kalktığını ifade eden Rus Devlet Başkanı, Moskova'nın bu kalkanı kendi güvenliği bakımından bir tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kabul etmediğini belirtti.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs