En Sıcak Konular

Meteoroloji'den 3 önemli uyarı

12 Aralık 2013 09:44 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yağışların Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; Ülke genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Ülke genelinde kuvvetlice (30-50 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu -3

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden iç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu -5

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 6

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 2

UŞAK Parçalı bulutlu -1

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve kıyılarda fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 9

ANTALYA Az bulutlu 7

ISPARTA Parçalı ve az bulutlu -3

OSMANİYE Parçalı bulutlu 7

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu -3

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu -4

KONYA Parçalı bulutlu -4

NEVŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı -7

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Sinop çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu -4

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu -2

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3

GİRESUN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

SAMSUN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Çok bulutlu ve kar yağışlı -10

MALATYA Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı -3

TUNCELİ Çok bulutlu ve kar yağışlı -2

VAN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının bölgenin doğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BATMAN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 0

DİYARBAKIR Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -2

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu -1

MARDİN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -2

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de tam fırtına; Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Karadeniz ve Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, doğusu 5 ila 7, ilk saatlerde batısı akşam 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, akşam 4 ila 6, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, batısı 4,0m, Görüş: Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, gece ve sabah saatlerinde 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyi 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10, öğleden sonra 6 ila 8, doğusu ilk saatlerde 7 ila 9, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan 7 ila 9, sabah 6 ila 8, öğleden sonra 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, açıklarında 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta..

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgar: kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs