En Sıcak Konular

Eğitime kar engeli

11 Aralık 2013 18:16 tsi
Kar yağışı nedeniyle Van, Balıkesir, Rize, Ordu, Giresun ve Diyarbakır'da merkez ve merkeze bağlı köylerde 1 gün, Şırnak ve Siirt'te ise 2 gün süreyle eğitime ara verildi.

Van merkez ve merkeze bağlı köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzlukları dikkate alarak, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim ve öğretime ara verildiğini bildirildi.
 
Balıkesir'de eğitime kar engeli
 
Balıkesir merkez ve köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.
 
Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bölgede dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği belirtildi.
 
Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile il merkezi ve köylerde ulaşımda meydana gelen olumsuzluklar da dikkate alınarak, ilk ve orta dereceli okullarda yarın da eğitim ve öğretime ara verildiği bildirilen açıklamada, kamuda çalışan hamile ve özürlü memurların da idari izinli sayılacakları kaydedildi.
 
Rize'de etkili kar yağışı
 

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Rize genelinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullardaeğitime 12 Aralık 2013 Perşembe ara verileceği belirtildi.
 
Açıklamada, yörede kar yağışının etkisini sürdürdüğü kaydedildi.
 
Konya'nın 3 ilçesi
 
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilediği Ereğli, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde yarın eğitime ara verilmesi
 
Şırnak'ta eğitime 2 gün ara verildi
 

Şırnak'ta etkili olan kar nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen kent merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Güçlükonak, Beytüşşebap, İdil ve Uludere ilçesi ile bu ilçelere bağlı köylerdeki tüm eğitim kurumlarında eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
 
Açıklamada, söz konusu yerleşim yerlerinde kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de iki gün idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü belirtildi.
 
Diyarbakır
 
Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayarak akşam saatlerinde artarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Kayapınar, Yenişehir, Sur ve Bağlar ilçelerindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının 12 Aralık 2013 Perşembe günü bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
 
Giresun
 
Giresun'da kar yağışı dolayısıyla merkez ilçe ile Bulancak, Piraziz, Keşap, Espiye, Görele, Tirebolu, Eynesil, Güce, Doğankent, Şebinkarahisar ve Çanakçı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.
 
Kar yağışının etkili olduğu Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde ise yarın ve 13 Aralık Cuma günü okullarda eğitime ara verildiği öğrenildi.
 
Siirt
 
Siirt'te etkili olan kar nedeniyle il genelinde okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
 
Vali Ahmet Aydın, AA muhabirine, il genelindeki tüm okulların 2 gün tatil edildiğini söyledi.
 
İlde kar yağışının etkisini sürdürdüğünü ifade eden Aydın, bu  nedenle aldıkları karar doğrultusunda 12 Aralık Perşembe ve 13 Aralık Cuma günü il genelinde eğitime ara verildiğini belirtti.
 
Ordu
 
Ordu'da Ünye ve Fatsa ilçe merkezleri dışındaki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime 1 gün ara verilecek.
 
Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kötü hava şartlarının devam etmesi üzerine Ünye ve Fatsa ilçe merkezlerindeki okullar hariç, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği belirtildi.
 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile memurların da yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.
 
Trabzon
 
Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla eğitime kent merkezi ile Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçesi ile Araklı ilçesinin belde ve köylerindekindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 12 Aralık Perşembe, Şalpazarı ilçesinde ise 12 Aralık Perşembe ile 13 Aralık Cuma ara verileceği belirtildi.
 
Bu arada, kar yağışı nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen arızalar sonucu Akçaabat, Düzköy ve Maçka ilçesinde bazı yerlere elektrik verilemediği öğrenildi.
 
Kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde yarın eğitime 1 gün ara verilecek.
 
Samsun
 
Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime 1 gün ara verilecek. Yetkililer, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden kar yağışının yarın da devam edeceği bilgisini edindiklerini, bu nedenle eğitime ara verildiğini kaydetti.
 
Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Canik Başarı Üniversitesinde de yarın eğitime ara verilecek.
 

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs