En Sıcak Konular

Barzani ile Müslim bir araya geliyor

11 Aralık 2013 15:09 tsi
Barzani ile Müslim bir araya geliyor Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın da aralarında bulunduğu bir arabulucu heyetinin girişimleri sonucu Barzani ile PYD yönetiminin görüşecekleri belirtiliyor

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve Beşar Esad'ın desteğiyle hareket etmekle suçlanan Kürt gruplarından PYD ile Barzani yönetiminin yeniden bir araya gelerek görüşecekleri belirtiliyor.

İddiaya göre Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, önümüzdeki günlerde Erbil'de biraraya gelecek.

Milliyet'in iddiasına göre, tarafları, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de yer aldığı arabulucu heyet biraraya getirmeye ikna etti.

PYD, Barzani paralelinde faaliyet gösteren gruplar üzerinde baskı kurduğu iddiasıyla eleştiriliyordu. PYD ise Barzani'yi, bölgede ikinci bir silahlı güç oluşturmaya çalışmakla suçlamıştı.

Kuzey Irak-Rojava arasında söz düellosunun sınırların kapatılmasına kadar gitmesi üzerine harekete geçen arabulucu Kürt oluşumları, iki yönetim arasındaki sorunları gidermek için taraflarla görüşmeler yapmıştı. Aralarında Leyla Zana'nın da yer aldığı arabulucu heyetinin girişimleri kısa sürede sonuç verdi. PYD ve KDP, Rojava merkezli sorunların aşılması amacıyla önemli bir adım attı. PYD Lideri Salih Müslim ile Irak Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, önümüzdeki günlerde Erbil'de biraraya gelecek. Erbil merkezli Rudaw gazetesine konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Divan Başkanı Fuat Hüseyin, Mesud Barzani ve Salih Müslim'in Rojava'yı görüşmek üzere buluşacaklarını açıkladı.

"ZANA VE BAYDEMİR ERBİL'E GİDECEK"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in KDP ve PYD arasında arabulucu görevi üstlendikleri bu kapsamda iki ismin bugün görüşmelere katılmak için Erbil'e gelecekleri bildirildi. Zana ve Baydemir'in, Barzani ile Müslim'in toplantısında yer alıp almayacakları ise netlik kazanmadı.

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs