En Sıcak Konular

Cemaat-i İslami liderinin idamı ertelendi

11 Aralık 2013 13:37 tsi
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın idamının bugüne sabaha ertelendiği bildirildi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın idamının yarın sabaha ertelendiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilen Molla'nın infazı, bugün sabah yerel saatle 10.00'a (TSİ: 06.30) kadar ertelendi.

 Bu gece asılacağı belirlenen Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, "Babamı son kez görmeye gidiyorum" dedi.

Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bu gece 00.01'de idamına kara verilen Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, babasının idam öncesi son kez aile fertleriyle görüştürüleceğini, bunun için Bangladeş'e gideceğini söyledi.

Eğitim gördüğü Malezya'dan Bagladeş'e gitmek için havaalanına hareket ederken duygularını paylaşan Molla, "İdamın durdurulması önceden mümkün olabilirdi ancak artık çok geç. Bangladeş hükümeti asmakta kararlı ve bundan vazgeçmeyecek" diye konuştu. Duygulanarak konuşmasına devam edemeyen Molla, "Allah'tan tek duam, idamın durdurulması" dedi.

Molla, şu an 23 aile üyesinin hapishanede Abdulkadir Molla ile görüşmek için bir araya geldiğini söyledi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti. Partide genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Ülkedeki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş’in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan’la işbirliği yapan ve onların safında yer alanların yargılanması için 2010 yılında Bangladeş hükümeti tarafından kurulmuştu.

"ŞİDDETLE PROTESTO EDİYOR VE LANETLİYORUZ"

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, yazılı açıklamasında, kararı "zorbalık" olarak nitelendirerek,  "Bangladeş hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami’yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemektedir. Bu idamı ve Bangladeş hükümetini şiddetle protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs