En Sıcak Konular

Yurt genelinde köy yolları ulaşıma kapandı

11 Aralık 2013 11:49 tsi
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı köy kollarının da ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Mardin'de 50 köy yolu kapandı

Mardin'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. İl genelinde 50 köy yolu kapandı.

Rize'de 315 köy yolu kar nedeniyle kapandı

Rize'de, etkili olan kar yağışı sonrası 315 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre; kar yağışının etkili olduğu Merkez'de 62, Ardeşen'de 25, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 54, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 22, Güneysu'da 22, Hemşin'de 8, İkizdere'de 28, İyidere'de 7, Kalkandere'de 21 ve Pazar'da 40 olmak üzere 315 köy yolunun kar nedeniyle kapandığı öğrenildi. Kapalı köy yollarını yeniden açma çalışmaları İl Özel İdare bünyesindeki 59 personelle yürütülüyor.

Erzincan'da 26 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzincan ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle kapalı bulunan köy yollarının açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan'da kar yağışı ve tipi sebebiyle 26 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle kapanan 26 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kapalı 26 köy yolunda karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, kapalı bulunan köy yollarının açılması için çalışmalarını 7 ekiple sürdürüyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da, Türk Hava Yolları'nın (THY) Erzincan seferleri iptal edildi. Görüş mesafesinin az olması sebebiyle THY'nin İstanbul-Erzincan 06.55 ve 11.05 saatlerindeki seferleri iptal edildi.

Bursa'da 123 köy yolu kapandı

Bursa'da, gece saatlerinden bu yana etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle 123 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bursa Özel İdare yetkililerinden alınan bilgiye göre, Osmangazi'de 10, Nilüfer'de 6, Yenişehir'de 5, Orhangazi'de 6, Orhaneli'nde 15, Mustafakemalpaşa'da 4, Mudanya'da 3, Kestel'de 12, Keles'te 6, Karacabey'de 2, İznik'te 20, İnegöl'de 8, Harmancık ve Gürsu'da 2, Gemlik'te 10 ve Büyükorhan'da 12 olmak üzere toplam 123 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılabilmesi için 19 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon, 5 kepçe ve 60 personel yoğun çaba sarf ediyor.

Bolu'da 263 köy yolu kapandı

Bolu'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 263 köy yolu kapandı. Zaman zaman yaşanan elektrik kesintilerine ise anında müdahale ediliyor.

Türkiye, kara teslim oldu. Yurdun dört bir yanında karla mücadele çalışmaları yapılıyor. Bolu'da da 3 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, dün gece etkisini giderek artırdı. İl merkezi beyaza bürünürken, 263 köy yolu ulaşıma kapandı. Zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri ise anında gideriliyor.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, "Merkez ve ilçelerimiz dahil 263 köy yolumuz kapalı olup, karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Merkez 56, Dörtdivan 9, Göynük 66, Kıbrıscık 2, Mengen 11, Mudurnu 21, Seben 2, Yeniçağa 4, Gerede'de 92 köy yolu kapalı." ifadelerini kaydetti.

cihan

Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs