En Sıcak Konular

Göstericiler gölge hükümet kuruyor

11 Aralık 2013 10:53 tsi
Göstericiler gölge hükümet kuruyor Siyasi krizin devam ettiği Tayland'da muhalif lider Sutep önderliğindeki göstericilerin, Başbakan Yinglak'ı devirebilmek amacıyla gölge hükümet kurmak için harekete geçtiği bildirildi.

Siyasi krizin devam ettiği Tayland'da muhalif lider Sutep Tagsuban önderliğindeki göstericilerin, Başbakan Yinglak Şinavatra'yı devirebilmek amacıyla gölge hükümet kurmak için harekete geçtiği bildirildi.
 
Abhisit Vejjajiva iktidarında başbakan yardımcılığı görevini yürüten Sutep başkanlığındaki merkezi komite, hükümet kurumlarında çalışan yetkililere çeşitli talimatlar verirken bazı göstericiler de polisin yerini alacak "gönüllü güvenlik güçlerine" katılmaya başladı.  
 
Ülkedeki siyasi krize çözüm bulabilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme ve 2 Şubat'ta erken seçime gitme kararı olan Yinglak'ın "isyan ve anayasal düzeni yıkma girişiminde bulunmak" suçlamalarıyla yargılanması gerektiğini söyleyen Sutep, halka başbakanın ailesinin hareketlerini yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.
 
Halihazırda ülkede bir hükümet bulunmadığını ileri süren Sutep, kurduğu Halkın Demokratik Reform Komitesi'nin iktidar boşluğunu doldurmak için yeni bir başbakan aday göstereceklerini belirtti.   
 
Anayasa'daki "En büyük güç, halkın egemenliğinin gücüdür" ifadesini kendisine düstur edinen Sutep, hükümetin bazı görevlerini üstlendiklerini söyledi.
 
Sutep, popülist politikaları yasaklamak, yolsuzluktan hüküm giyenlerin affedilmesini önlemek ve her şeyin tek bir partinin kontrolü altında olmasının önüne geçmek için yeni bir anayasa hazırlanacağına işaret etti.
 
Sutep, hükümet binalarının korumasını ordunun üstlenmesi ve polisin 12 saat içinde bu binalardan çekilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Hükümet Sözcüsü Teerat Ratanasevi ise hükümetin hala görev başında olduğunu vurgulayarak "Ülkeyi biz yönetiyoruz" dedi.
 
Önde gelen akademisyenler, göstericilerin girişimlerinin ne demokrasi ne de Anayasa ile bağdaştığına dikkat çekerek, Sutep'in sanrı içinde olduğunu belirtti.
 
Chulalongkorn Güvenlik ve Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Thitinan Pongsudhirak, "Bu, çok tehlikeli bir durum. Bir ülkede aynı anda iki hükümet olamaz" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Buna karşın Sutep'e destek veren Taylandlıların sayısının gün geçtikçe arttığı kaydedildi.

aa


Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,097 µs