En Sıcak Konular

''Bu millet İdris Bal'ı minnetle anacak''

10 Aralık 2013 17:08 tsi
2007’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde parti kararına rağmen Genel Kurul’a girerek ‘oyunu’ bozduğu için vatandaşların kendisini yolda öptüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti kararına rağmen Genel Kurul’a katılarak milletin sesi olan eski DYP Milletvekili Ümmet Kandoğan, AK Parti’de gördüğü baskı sonrası istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal’a destek verdi.

Kandoğan, memleketi Kütahya’da binlerce vatandaşın karşıladığı İdris Bal’ın milletle birlikte hareket ettiğini ifade etti. Kandoğan, “Milletle beraber siyaset yaparsan, millet seni bağrına basar. Kim ne yapacaksa millete dayanarak yapmalı. Halkın arzuları istikametinde hizmet etmeli. İdris Bal, millete karşı görevini hakkıyla yerine getirmiştir.” diye konuştu. Memleketinde sevgi gösterileriyle karşılanmasının İdris Bal’ın haklılığını açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Ümmet Kandoğan, bunun da millete rağmen siyaset yapılmayacağının kanıtı olduğunu vurguladı.

2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Kandoğan, kendisinin Genel Kurul’a girerek ‘oyunu’ bozduğunu belirtti. Kandoğan, “Millet, Meclis’e girmemi istiyordu. Ben de onların arzusunu yerine getirdim. 2007’nin üzerinden 6 yıl geçti. Ama hâlâ vatandaşlar beni yolda çevirip öpüyor. İdris Bal’ın partideki durumu olumsuz gibi gözükse de millet kendisini, beni andığı gibi minnet ve şükranla anacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin de benzer baskılara maruz kaldığını anlattı. Meclis’e girerken ölüm tehdidi aldığını, fiziki müdahalelerde bulunulduğunu, partisi tarafından savunması alınmadan ihraç edildiğini kaydetti. Kandoğan, “Ama ben dik durdum ve sonunda da millet gözünde kazandım.” dedi.

DERSHANELER, DOĞU’DA ÖNEMLİ HİZMET VERİYOR

Zaman'a göre, dershanelerin kapatılmasının yanlışlığına değinen Ümmet Kandoğan, yetkililerin bu kararı yeniden gözden geçirmesinin hayati bir önem taşıdığına dikkat çekti. Dershanelerin özellikle Doğu ve Güneydoğu’da güzel hizmetlerde bulunduğunu anlattı. Şöyle konuştu: “Ben bölgede kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptım. Hizmet Hareketi ve dershanelerin orada olması, teröre karşı çok önemli. Zaten terör örgütü de orada Hizmet Hareketi’ni ve dershaneleri istemiyor. Devlet yetkilileri, dershane kararını alırken kimleri sevindireceğini iyi düşünmeli. Zaten böyle bir kanun çıkması durumunda Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) o da olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) döner.”

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs