En Sıcak Konular

ABD’den CHP’ye: Çok geç geldiniz

6 Aralık 2013 10:40 tsi
Amerikan Kongresi ve 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine ve çeşitli temaslar da bulunmak üzere, ABD’ye giden CHP heyeti yurda döndü. ABD dönüşü sonrası açıklamalarda bulunan Faruk Loğoğlu, "Bize ‘Çok geç geldiniz’ dediler" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle saat 16.30’da ABD’den İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonunda Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri parti yetkilileri karşıladı. Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarına basın açıklaması yapmayacağını söyleyerek gerekli açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun yapacağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yeni Cumhuriyet Halk Partisi, yenidünya da sıcak ve ilgiyle karşılandığını kaydetti. Ziyaretlerinin Türk Amerikan ilişkilerine getirilerini değerlendiren Loğoğlu, “Bu açıdan değerlendirdiğimizde ziyaretimiz çok kapsamlı geçti. Yönetimle, Amerikan kongresiyle, düşünce kuruluşlarıyla, Amerika’da iş yapan iş yapan Türk iş çevreleri ve Türkiye’de iş yapan Amerikan şirketleriyle, Türk toplumuyla çok yoğun görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara talip olan bir parti olarak Türkiye’nin içerde ve dışarıda karşılaştığı bütün sorunlara ilişkin çok ayrıntılı vizyonlarımız olduğunu Amerikalı muhataplarımızla paylaştık ve şunu gördük; Amerikalılar ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’ni genel başkan düzeyinde onun ağzından ve onun görüşleriyle tanıma fırsatı buldular” dedi.

“ÇOK GEÇ GELDİNİZ”

İlk defa Türkiye’nin AKP’den ibaret olmadığını, iktidara talip bir CHP olduğunu gördüklerini söyleyen Loğoğlu, “Ayrıca bize şunu dediler. ‘Çok geç geldiniz’ dediler 37 yıllık arayı kastederek. ‘Ama iyi ki geldiniz, zamanlı geldiniz. Bundan sonra sizi burada sık sık görmek istiyoruz’ dediler” şeklinde konuştu.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,493 µs